У ЖКГ провели “тест-драйв” подрібнювача гілок

Вчора, 31 серпня 2018 року, у КП “Сторожинецьке ЖКГ” провели робоче випробовування деревоподрібнюючої машини, яка була придбана мерією у ФОП Масло А.М. з Львівської області за 116 тис. грн. Подрібнювач був змонтований на капітально відремонтованому тракторі ЮМЗ-6.

Навісний агрегат РМ160Т призначений для подрібнення відходів деревини на щепу фракцією від 10 до 30 мм та має продуктивність до 10 м³ на годину.

За три години троє працівників ЖКГ за допомогою подрібнювача переробили чотири вантажівки гілок, які залишилися після прочищення в місті, отримавши біля 5 м³ щепи. На це було витрачено 20 літрів палива та 9 людино-годин – це приблизно 750 гривень.

Раніше, при проведенні робіт з благоустрою територій, кожна вантажівка з мілким гіллям, вивезена на сміттєзвалище, обходилася комунальникам в середнюму у 500 грн. (залежно від відстані вивезення), включаючи паливо, зарплатню та амортизацію, тобто вивезення чотирьох вантажівок гілля вартувало б біля 2 тис. грн. 

Таким чином, новий агрегат, який дозволяє перетрощити гілки до 160 мм у діаметрі, шириною до 240 мм та будь-якої довжини, показав суттєву економію коштів на переробку порубочних решток, дозволяє уникнути захаращення територій та, що найважливіше, отримана в результаті його роботи щепа є хорошим матеріалом для опалення приміщень.

Як розповіли комунальники, в перспективі на частині території КП “Сторожинецьке ЖКГ”, яка прилягає до ДКП “Міські ринки”, можливе облаштування лінії з фасування та брекетування щепи для виробництва дешевого опалювального матеріалу, що може застосовуватися всіма соціальними об’єктами громади. Наразі проводяться перемовини з виробниками відповідного обладнання та готується планування і вирівнювання майданчика під нього.

Категорія: ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ