Акції протесту в Банилові-Підгірному та Череші

Банилів

Сьогодні, 6 липня, жителі сіл Череш та Банилів-Підгірний Сторожинецького району вийшли на акцію протесту щодо незадовільного стану доріг, що ведуть до їхніх населених пунктів.

На межі села Давидени та Банилів-Підгірний місцеві жителі організували мітинг. З самого ранку зібралося близько двухсот місцевих жителів, які на певний час обмежили рух автомобілів, протестуючи проти жахливого стану доріг та вимагаючи провести якісний ремонт. Жителі наголошували, що далі терпіти такого свавілля більше не будуть.

Через пікет впродовж 7-ми годин автомобілі не могли рухатися в обидва напрямки. Люди розповідали, що через “розбиту” дорогу в село відмовляються їхати карети швидкої допомоги, а пожежники досить довго добираються до села.

У акції протесту брав участь і сільський голова Банилова-Підгірного Абрамчук В.А., який розповів, що люди не задоволені тим, що на протязі 20 років не проводиться належний ремонт автомобільної дороги. А мешканці жалілися на те, що лісовози кожен день проїжджають по сільським дорогам і тим самим розбивають дорожнє покриття.

Люди неодноразово просили допомоги у депутатів обласної та районної ради. Також зверталися до керівництва Облавтодору. Але їх звернення залишалися без належної відповіді. На розмову до обурених людей від районної влади приїхала перший заступник голови Сторожинецької РДА Ковальчук Д.М. 

Як зазначили самі учасники пікету – це попереджувальна акція. Якщо їх не почують, жителі сіл Банилова-Підгірного, Давиден та Черешу планують перекрити трасу Сторожинець-Красноїльськ на ділянці в селі Буденець.

Також на акцію протесту приїхали представники моніторингової місії ОБСЄ, які поспілкувалися з головою Банилово-Підгірської сільської ради Абрамчуком В.А. на рахунок ситуації, що склалася. Після розмови з представниками влади та Облавтодору жителями було вирішено перенести розбір проблеми на 7 липня і зустрітися для обговорення в Народному Домі Банилова-Підгірного.

33

Банилів

15

35

13

34

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

Банилів

31

30

29

24

28

26

27

23

22

19

21

20

18

36

39

38

14

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ