Жителі Нових Бросківців просять надати їм шкільний автобус

Шкільний автобус для Нових Бросківців

Минулої п’ятниці біля Сторожинецької мерії зібралися жителі Нових Бросківців з проханням надати для села шкільний автобус, який довозитиме дітей до Сторожинця.

Новобросківецьку школу І-ІІ ст. приєднали до Сторожинецького районного ліцею, зробивши останній опорним навчальним закладом.

В селі залишилася школа І-ІІІ ст., яка має всі можливості для навчання дітей (включаючи шкільний автобус для підвозу дітей до навчального закладу), але група батьків виявила бажання, щоб їхні діти навчалися в Сторожинці, що є їх правом.

За словами жителів Нових Бросківців, у селі є 66 дітей, які навчаються в районному ліцеї, 22 дитини, які навчаються в районній гімназії та ЗОШ №1, 5 вчителів та троє дошкільнят, які добираються до Сторожинця попутним транспортом.

Проблему частково вирішили, продовживши маршрут шкільного автобусу Панківського НВК, але той не забирає дітей з усіх зупинок, зокрема з Заболоття, а також приїжджає до Сторожинця у 7:20, через що діти змушені очікувати відкриття навчальних закладів.

Заступник міського голови Петро Брижак зазначив, що в селі є навчальний заклад з шкільним автобусом, а підвіз дітей до міста за бажанням їх батьків не передбачений.

В загальному, програма “Шкільний автобус” розрахована для підвозу учнів та педагогів у сільській місцевості при відстані до школи більше трьох кілометрів.

Це може створити прецедент, коли і інші батьки, які довозять дітей до інших населених пунктів, будуть вимагати надати їм транспорт, не зважаючи на те, що за їх місцем проживання навчальний заклад існує і функціонує.

Наразі міська рада шукає можливості для додаткового рейсу приватного перевізника, який задовольнив би прохання жителів Нових Бросківців. Додатково виділити шкільний автобус у громади немає. До кінця року мерія має закупити ще один шкільний автобус, але за яким навчальним закладом його закріплять, будуть вирішувати депутати.

Категорія: Важливо Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ