У деяких дітей, які відвідували школу-інтернат, навчальний рік в ліцеї №1 досі не розпочався

Згідно рішення ХХ сесії VII скликання Сторожинецької районної ради, яке було прийнято наприкінці березня 2018 року, Сторожинецька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів реорганізована в комунальний заклад загальної середньої освіти “Сторожинецький ліцей №1”, у складі якого збережено структурний підрозділ інтернату з частковим утриманням учнів за рахунок засновника до 31 грудня 2021 року.

16 серпня 2018 року Сторожинецька міська рада прийняла рішення взяти на свій баланс цілісний майновий комплекс нового ліцею, але тільки за умови передачі коштів для здійснення фінансування закладу від райради до міської ради.

На даний момент районна рада відповідне рішення не прийняла, а наступна сесія запланована на кінець жовтня, тобто керування ліцеєм №1 досі здійснює Управління освіти РДА.

До реорганізації всі діти без виключення навчалися в інтернаті – це біля 220 учнів. Тепер 21 дитина залишилася у структурному підрозділі інтернатного типу при ліцеї №1 – вони забезпечені чотириразовим харчуванням та проживанням.

Хто саме буде навчатися в інтернатному підрозділі, вирішує комісія з питань захисту прав дитини при РДА.

Ще в травні батьки дітей, які мали продовжувати навчання у інтернатному підрозділі, зверталися до цієї комісії з питанням, що далі буде з інтернатним навчанням, оскільки після реорганізації залишається два варіанти – перебування в ліцеї з 8:00 до закінчення уроків або цілодобове перебування у інтернатному підрозділі за направленням комісії з питань захисту прав дитини при РДА.

52 учні колишньої школи-інтернат продовжили навчання у школах по місцю проживання. Більше 20 дітей було направлена комісією з РДА на цілодобове утримання.

Залишилося біля 10 дітей, для яких навчальний рік в ліцеї №1 так і не розпочався, оскільки вони не отримали направлення на інтернатну групу, а продовжувати навчання по місцю проживання (у школах, де вони наразі є учнями) не виявили бажання.

Батьки дітей звернулися до мерії, хоча, оскільки фінансування ще не передали, ліцеєм №1 далі керує Управління освіти райдержадміністрації.

Батьки бачать в цій ситуації порушення прав дитини. Відповідні заяви вони написали вже до міської ради.

В серпні минулого року Кабмін прийняв постанову, в якій було чітко прописано, які саме особи з числа дітей мають право на навчання у інтернатному підрозділі.

В ліцеї №1 ми дізналися, що жодних проблем у зарахуванні дитини саме на денне навчання немає. Також немає проблем у розміщенні дітей в інтернатній групі, але потрібне направлення комісії РДА з питань захисту прав дітей.

Як розповіли в райдержадміністрації, деякі батьки не надали заяви для зарахування дітей в інтернатну групу та не принесли підтверджуючих документів, що надають право на таке навчання.

Категорія: Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ