За останні дві доби в районні сталося дві пожежі. Попередньою причиною в обох випадках стала несправність електромережі

У суботу, 8 вересня 2018 року, в селі Стара Жадова сталася пожежа на горищі господарської будівлі приватного обійстя. Повідомлення до рятувальників надійшло о 7:34. На місце події було направлено екіпаж ДПРЧ-12 та МПО сіл Стара Жадова і Комарівці.

Пожежники локалізували загоряння в тих межах, у яких застали по прибуттю, та, в подальшому, ліквідували. Вогнеборцям вдалося уберегти від вогню господарську будівлю та літню кухню, розташовану поруч.

Сьогодні, 10 вересня 2018 року, о 00:19 на гарячу лінію “101” надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку у селі Бобівці. На місце події був направлений екіпаж ДПРЧ-12 та МПО села Нові Бросківці. Завдяки діям рятувальників, які локалізували та ліквідували загоряння, вдалося зберегти житловий будинок. Вогнем було пошкоджено перекриття та дах будівлі.

В обох випадках попередньою причиною пожежі стала несправність електромережі.

Сторожинецький РС УДСНС звертається до жителів району! Дотримування нижченаведених правил вдома, в офісі, на дачній ділянці, в умовах промислового виробництва зможе допомогти уникнути небезпеки пожеж, вибухів, учадінь:

  • перш ніж вмикати електроприлад, перевірте чи в належному порядку його нагрівальна частина, чи не ушкоджений дріт та розетка;
  • не користуйтеся електронагрівальними приладами поблизу з предметами, виготовленими з легкозаймистих, плавких та горючих речовин, неподалік від газових печей та балонів;
  • не користуйтеся для обігрівання помешкань непридатними для цього електронагрівальними приладами як то праски, електроплитки, потужні промислові тени;
  • не нагрівайте прилади до небезпечно високих температур;
  • не залишайте їх без нагляду та наодинці з дітьми;
  • не ремонтуйте та не перебудовуйте самостійно обігрівальне обладнання, якщо не маєте належної освіти та інвентарю;
  • не вмикайте вологими руками та не торкайтеся оголених електропровідних частин.

Пам’ятайте! У разі займання електроприладу, перш за все відключіть його від електромережі, перекрийте доступ повітря цупкою незаймистою тканиною, провітріть помешкання. Не гасіть водою ввімкнене обладнання.

У разі пожежі телефонуйте на номер “101”.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ