Наш спортсмен впродовж року сім разів піднімався на п’єдестал чемпіонату України

В середині вересня у Харкові проходив командний чемпіонат України з легкої атлетики ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків та дівчат 2003 року народження та молодших.

Збірну команду області представляли дванадцять спортсменів з чотирьох ДЮСШ області, серед яких чотири учні зі Сторожинецької ДЮСШ управління освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА.

Найкраще в нашій команді (та і по області також), виступив Тележинський Влас, який став чемпіоном України з бігу на 1500 метрів з результатом 4 хвилини 14,40 секунди та срібним призером призером чемпіонату України з бігу на 800 метрів з результатом 2 хвилини 01,38 секунди.

На довшій дистанції (1500 метрів) в цій віковій групі Власові немає рівних в Україні. При сприятливих обставинах він може значно прибавити, як у темпі, так і у тактиці бігу при подоланні цієї дистанції.

Рекорд Сторожинецької ДЮСШ на цій дистанції – 4.04,8 секунди. При хороших умовах та з кращим підбором суперників, Влас може його оновити, це тільки справа часу.

Зовсім інша ситуація на дистанції 800 метрів, де у Власа є сильний суперник Сосновенко Олександр – спортсмен з Донецької області зі спортивної школи ДВУОР ім. С. Бубки і до якого треба підібрати необхідну тактику бігу на цій дистанції.

За останні 3 роки, тричі спортсмени Сторожинецької ДЮСШ займали на одних змаганнях Чемпіонату України по два призових місця, з них двічі – Влас.

Він вже сьомий раз посів призове місце на чемпіонаті України. Виборював: 3 рази перше місце, 3 рази друге місце та один раз – третє.

Це, також, свого роду є рекордом району, Сторожинецької ДЮСШ та області, таких показників у інших спортсменів немає.

Наприкінці жовтня Влас буде брати участь у змаганнях чемпіонату України з легкоатлетичного кросу в місті Івано-Франківськ і є надія, що рекорди до кінця цього року будуть поновлені.

Також успішно виступив на цих змаганнях Смерека Дмитро – посів 6 місце з бігу на 400 метрів та 9 місце в складі збірної команди області з естафетного бігу на цій же дистанції.

Тетяна Барковська та Аліна Пожога змагались менш успішно, ніж хлопці – далося взнаки велике хвилювання та сильна конкуренція на їхніх дисциплінах легкої атлетики, але здобутий досвід на таких змаганнях в майбутньому добре вплине на результативність та допоможе зайняти високі місця на інших змаганнях.

В командному заліку серед ДЮСШ сторожинчани зуміли забезпечити тільки половину необхідних залікових видів легкої атлетики, так як виступали не повним складом команди.

Наша ДЮСШ посіла 35 місце серед всіх ДЮСШ України (яких більше ніж 500, що мають відділення легкої атлетики).

Серед обласних ДЮСШ, 20 з яких мають відділення легкої атлетики, пропустили попереду себе тільки одну Чернівецьку спортивну школу, в якої склад команди був майже у два рази більший ніж у нас, що дозволило їм забезпечити участь навіть естафетної команди дівчат, виставивши їх всіх з однієї спортивної школи.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ