У Банилові-Підгірному провели цикл заходів “Слава козацька”

14 жовтня Україна відзначала відразу три свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День Українського Козацтва та День Захисника України.

З нагоди цих свят працівники Банилово-Підгірнівських бібліотек організували і провели цикл заходів «Слава козацька».

Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей читального залу оформлена книжково-ілюстративна виставка «Слава козацька вічно жива», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.

«Гордість і душа держави, її надія і оберіг – це захисники України» – таку назву мала експрес-виставка, де була представлена література, присвячена захисникам Вітчизни і яка розповідала про героїчне минуле та сучасне українського війська.

В актовому залі гімназії бібліотекарями села спільно з вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною було проведено велике свято «Де козак, там слава!».

Розпочалось свято музичною композицією «Україна».

А далі, учасники запросили всіх в минулі часи і на сцену вийшли козаки. Присутні в залі з Їх допомогою пізнали історію виникнення українського козацтва та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею.

Стежками минулих боїв, поразок і перемог організатори свята довели глядачів до сучасних захисників нашої України.

Всі присутні в залі віддали шану нашим мужнім воїнам, пом’янули хвилиною мовчання Героїв, які поклали свої життя в ім’я незалежної та суверенної України, виконуючи священний обов’язок із захисту Батьківщини в зоні проведення АТО. Ніхто не залишився байдужим.

З сльозами на очах всі дивились музичну композицію “Мати” у виконанні бібліотекаря Нагорської Оксани Володимирівни , Сметанюк Катерини, Піцула Григорія та учнів 4-А класу, під час якої всі виконавці і глядачі переживали з матір’ю втрату єдиного сина, який загинув за рідну Батьківщину .

На протязі всього свята діти декламували патріотичні вірші, співали пісні з великим почуттям вдячності всім тим, кому вони завдячують своїм щасливим дитинством і життям.

Фіналом стала танцювальна композиція “Перлина Україна” у виконанні всіх учасників свята.

«Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків» – зазначили вкінці свята ведучі Дарій Тетяна та Селескерова Яна.

Захід пройшов в дусі патріотизму та почуття гідності за наших видатних предків і наших сучасних героїв – воїнів. Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків.

Проведення таких заходів допомагає краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Я ночами звертаюсь до Бога,
І благаю в молитві щодня.
І благаю в молитві щодня.
Щоб за нами була перемога,
Щоб скоріше скінчилась війна.
Хай живими вернуться, благаю
Наші хлопці до рідних своїх.
Бог молитву почує, я знаю
І поверне здоровими всіх.
Дасть їм сили щоб все пережити:
Біль ,розлуку й жахіття війни,
Щоб змогла мати сина зустріти,
Боже, ти їх від куль захисти!
Хай щасливою буде дорога,
Українців у мирне життя.
В Україну я вірю , і в Бога
І за це молю Господа я.

Оксана Нагорська

Категорія: Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ