У Панці провели патріотичний захід “Лицарі булави”

У бібліотеці села Панка провели подорож в історичне минуле «Лицарі булави». З розповіді бібліотекаря діти дізналися про найвизначніші події, найвидатніших героїв козацької доби, найвідоміших характерників, про козацьке життя, звичаї, відзнаки .

Козацтво демонструвало світові волелюбність нашого народу, його національну свідомість, мужність і відвагу в боротьбі. Сьогоднішнє покоління повинно пишатися і пам’ятати наших славних предків – зазначили на заході.

В читальному залі бібліотеки було оформлено ілюстративно-книжкову виставку «Козацька слава не вмре, не загине».

На ній були представлені книги: «Козацька абетка: коротка історія українського козацтва для дітей та дорослих»; Т. Каляндрук «Дітям про козаків»; «Січ-мати: повісті та оповідання про Запорозьку Січ»; Т. Заманова. «Отаман Гамалія: оповіді про козацьку бувальщину для дітей»; «Гетьмани України: Богдан Хмельницький» та багато інших.

Юні читачі переглянули відеопрезентацію «Дітям про козаків» та помолились за мир в Україні, молились за спокій, за воїнів, які боронять нашу незалежність та свободу від російського агресора на Сході України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять панківчанина Петра Боднара, який у зоні АТО в 2014 році віддав своє життя за щасливе майбутнє жителів України. 

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ