Учителі-словесники Сторожинецької громади зустрілися у Панківському НВК

Нещодавно на базі Панківського НВК відбулося засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Сторожинецької ОТГ.

Гостей привітала група учнів, візитну картку представили Красовська Т.М., директор НВК, Побіжан А.В., заступник з ВР, Лукасевич Л.М., педагог – організатор, а також танцювальний колектив «Панківчанка».

Майстер-клас з елементами ділової гри «Інноваційні технології на уроках української мови » провела Масіян М.Г. Учитель використовує ряд  методів та прийомів роботи – «Малюю музику словами», «Редактор», «Смс – повідомлення», кросворди, поетичні хвилинки. Учасники із захопленням виконували вправи, а в кінці кожен прочитав самостійно написаний акровірш  «Успіх».

Не менш цікавим був і захист проекту « Нові арт – імена в призмі сучасності» , який підготували Берчук Н.В. та Косован О.І. 

Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду.

Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Серед письменників є “живі класики”: Любко Дереш, Сергій Жадан, Юрко Іздрик, Юрій Андрухович, Оксана Забужко.

Вражаючою була літературно-мистецька композиція  «Усі мої слова тобі, народе вільний…», присвячена 155-річчю з Дня народження О. Кобилянської, яку продемонстрували учні 10 класу з учителем Бідяк Т.В. Діти декламували вірші, інсценізували уривки з творів та   мандрували життєвою стежиною видатної письменниці.

Погрібна В.В., завідувач ЦНМД, розповіла, що підвищення рівня професійної компетентності вчителя – це запорука творчого розвитку школяра.

Косован О.І., заступник директора з навчально – виховної роботи Панківського НВК, та Павлишина М.М., учитель Комарівської ЗОШ І-ІІ ст., виступили з доповідями про формування національних цінностей та про інтерактивні методи на уроках української мови та літератури.

Після обговорення та обміну думками було прийнято методичні рекомендації.

Джерело: керівник методоб’єднання  вчителів української мови та літератури Капустіна К.Д.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ