У Сторожинецькому ліцеї обговорили роль шкільних психологів і соціальних педагогів у Новій українській школі

Вчора, 1 листопада 2018 року, на базі Сторожинецького ліцею відбувся психолого-педагогічний семінар для директорів і заступників директорів закладів загальної середньої освіти Сторожинецької ОТГ з темою «Роль шкільних психологів і соціальних педагогів у Новій українській школі. З радістю до школи: використання методів та прийомів мотивації дитини до навчання».

Роботу семінару відкрив начальник відділу освіти, молоді та спорту Андрій Гакман, який наголосив на важливості психологічного супроводу освітнього процесу та значимість у педагогіці спадщини Василя Сухомлинського. З програмою роботи семінару ознайомила завідувач Центру надання методичної допомоги Валентина Погрібна.

У засіданні круглого столу взяли участь методисти Центру надання методичної допомоги Василка Гева з темою «Окремі аспекти організації освітнього процесу в умовах Нової української школи», Марина Матейчук з темою «Стратегії психологічного супроводу освітнього процесу в Новій українській школі» та директор Інклюзивно-ресурсного центру Тамара Чернявська з темою «Організація роботи з дітьми з особливими освітніми потребами».

Працівники психологічної служби закладів загальної середньої освіти провели з директорами і заступниками директорів  управлінський тренінг «Професійна компетентність керівника як умова ефективності освітнього процесу», соціально-психологічний тренінг «Психологічний комфорт педагога-керівника як запорука успішної реалізації Концепції НУШ», тренінг ефективних поведінкових умінь «Професійна мобільність педагога або чому потрібно вчитися і змінюватися все життя».

         Як підсумок була проведена рефлексія учасників семінару та прийняття методичних рекомендацій.

Джерело: Центр надання методичної допомоги

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ