«Нове покоління бібліотекарів – нове покоління послуг». У Сторожинецькій районній бібліотеці відбулася зустріч молодих бібліотекарів області

Цього тижня на базі Сторожинецької районної бібліотеки відбулося заняття Школи бібліотечних інновацій для молодих бібліотекарів області (Молодіжна секція ЧОВ ВГО «Української бібліотечної асоціації»).

 Навчання в Школі проводяться у форматі тренінгів з використанням інтерактивних форм навчання, майстер-класів, практичних занять та інших форм, що сприяють розвитку креативності його учасників.

З вітальним словом та фаховими порадами щодо проектної діяльності бібліотек до учасників звернулася Довгань М.М., заступник директора Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка, заступник голови ЧОВ ВГО «УБА».

Так як багато із учасників уперше побували на Сторожинеччині і в нашій бібліотеці зокрема, то ознайомчу екскурсію для молодих бібліотекарів провела директор Сторожинецької ЦБС І.Г.Лугина.

Про польський досвід розвитку громад, громадянську освіту жінок місцевих громад, анімацію громадської діяльності та залучення фінансування з місцевих джерел розповіла Марку А.М., заступник директора по роботі з дітьми Герцаївської ЦБС та голова молодіжної секції ЧОВ ВГО «УБА».

Про бібліотечні послуги для людей з інвалідністю нашого району та екскурсію до Філії Інтернет-центру для людей з обмеженими фізичними можливостями  (яка з 2008 року знаходиться в районному Будинку національних культур міста Сторожинець) та знайомство з активними користувачами філії провела завідувач сектором інформаційних технологій Горвасюк Н.О..

Користувачі філії Інтернет-центру радо зустрічали учасників Школи, розповіли про свої творчі здобутки, представили на виставці свої роботи з вишивки, художні роботи, а також розповідали вірші та співали пісні, з якими неодноразово беруть участь у різних конкурсах.

Також молоді бібліотекарі ознайомилися із проектом нашої бібліотеки по обслуговуванню молоді «Молодь Сторожинеччини за здоровий спосіб життя», який нещодавно здобув перемогу в обласному Ярмарку бібліотечних послуг. 

“Головна мета, яку ми ставимо перед собою, – це допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі: опанувати основи організаційного розвитку та інноваційних послуг бібліотек; використання веб-технологій, блогів та соціальних мереж; основи лідерства, проектної діяльності; елементи моніторингу й оцінки для посилення результативності роботи сучасних книгозбірень” – зазначали на заході.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ