Команда Сторожинецького ЦДЮТ стала призером Міжнародних змагань зі спортивного туризму “XVII Буковинські екстремальні ігри”

Нещодавно на території парку ім. Т.Г. Шевченка в місті Чернівці Федерацією спортивного туризму України в Чернівецькій області були проведені ХVІІ Міжнародні змагання зі спортивного туризму “Буковинські екстремальні ігри”.

У змаганнях прийняли участь команди з Чернівців, спортсмени з ЧНУ, КНТУ, ОЦТКЕУМ, Вижницького та Сторожинецького районів. 

Для участі у Буковинських екстремальних іграх від Сторожинецького ЦДЮТ прибули дві команди у складі досвідчених керівників гуртків та їх вихованців. 

Команда «Бурульки»: Гаврилюк Сергій Миколайович, Лукій Андрій, Унгурян Ольга, Ходан Надія.

Команда «Крок»: Цятковська С.М., Демик Крістіна, Бока Геогій, Петричан Анна.

Учасники туристичних змагань у командному складі за 4 години контрольного часу виконували різноманітні завдання на 22 контрольних етапах.

Загальний масовий старт усіх учасників у співвідношенні до тактичного планування проходження даної комплексної дистанції розкидав спортсменів по всій території парку.

Учасники розводили багаття, долали заболочені ділянки, рухаючись по жердинах, в’язали вузли, визначали контрольні пункти на місцевості за географічними координатами, здавали тести з долікарської допомоги та залік з топографії.

А ще проявляли неабияку фізичну витривалість і туристську майстерність, долали траверс скельної ділянки, велосипедні дистанції «Фігурне водіння» та «Велотріал», підйом по круто похилій переправі вверх, переходячи колоду, переправляючись по навісній переправі, транспортували умовного потерпілого і виконували завдання квест-конкурсу.

Кожен етап, у залежності від його складності, мав бальну оцінку. Команди, які правильно склали тактику проходження дистанції, мали можливість набрати якомога більшу суму балів.

У результаті змагань і вдалого тактичного планування команди Сторожинецького ЦДЮТ здобули почесне ІІ місце (Команда «Бурульки») і IV місце (Команда «Крок»).

Всі призери були нагородженні грамотами, кубками і медалями від президента Федерації спортивного туризму України  в         Чернівецькій області Скрипника Віктора Володимировича.

Перемога команд  Сторожинецького ЦДЮТ – це незаперечний доказ того, як майстерність та професіоналізм стають запорукою успіху!

Джерело: методист Сторожинецького ЦДЮТ Унгурян Т.М.

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ