Банилово-Підгірнівські дошкільнята ознайомилися з заказником “Зубровиця”

Дошкільнята Банилово-Підгірнівського ЗДО «Малятко» подорожували гірським краєвидом – дітей ознайомили з територією зоологічного заказника “Зубровиця”, який розташований на хуторі Гільча та  простягся аж до кордону з Румунією.

Вихователі  Баранович Л.А. та Черепюк В.М. розповіли про збереження цінного виду європейського зубра. На території знаходиться вольєр, де в максимально вільних умовах утримуються рідкісні види представників буковинської фауни –дикі зубри.

Діти із захопленням спостерігали за природою гір, милувались красою різнобарвних лісів, малим та великим водопадом, крокували стежинами та долали горбисту місцевість.

В закладі уже традицією стало організовувати дитячий туризм як нетрадиційну форму відпочинку та оздоровлення, у дошкільнят формуються життєво-компетентні навички поведінки у природному довкіллі, реалізуються екологічні, краєзнавчі, тренувальні, оздоровчі та, власне, туристичні завдання.

Інструктор з фізичного виховання Мегедин С.А організувала змагання на лісовій галявині, де діти показали свою спритність та силу.

Емоційним доповненням було розведення багаття ісмакування печеної картоплі та гостинців з похідного рюкзака.

Медична сестра Бергомітська А.С. слідкувала за безпекою та здоров’ям дітей, ознайомила з лікарськими ягодами калини, ялівцем, бузиною.

Саме завдяки різноманітності походів, змагань, ігор,загартуванню, позитивному емоційному сприйняттю природи на маршрутах, туризм є однією з найбільш ефективних форм організації оздоровлення, фізичного виховання дітей дошкільного віку.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ