В Сторожинець завітали гості з Ізраїлю

Гості

Сьогодні, 11 липня, 10 євреїв з Ізраїлю відвідали Сторожинець в рамках Дня вшанування пам’яті євреїв Буковини, які загинули в роки Другої Світової війни. Це люди, які народилися в Сторожиці або ті, чиї родини колись виїхали з міста і які залишили його після початку війни. Всього в рамках цих заходів в Чернівці завітало 88 чоловік.

В Сторожинці гості відвідали будівлю бувшої синагоги та парк ім. Ю. Федьковича, де розміщений Меморіал загиблим в Другій Світовій війні. Також завітали на залізнодорожній вокзал.

Один з гостей, Дан Маріан, розповів про єврейське гетто, яке було в районі теперішньої вулиці І. Вільде. Потім представники єврейської громади пішли до пішохідного мосту через річку Сірет біля промислового ринку, а також завітали до Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст., де колись в сорокових роках була гімназія. Від школи голова групи отримав в подарунок книжки з історією школи та історією міста. Дан Маріан зізнався, що п’ять днів тому у нього був День Народження і це, напевно, найкращий подарунок йому за останні 60 років.

Також євреї завітали на єврейське кладовище, перед тим зробивши зупинку біля одного з будинків на вул. Чернівецькій, де Дан Маріан народився. Перебуваючи на кладовищі, вони поспілкувалися з людьми, які доглядають за ним та подякували їм. Взагалі, у гостей залишилося дуже позитивне враження про наше місто. Навечір група поїхала в обласний центр на відпочинок.

Пропонуємо вашій увазі короткий фотозвіт:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ