Учитель і учень – партнери в рамках сучасного уроку

Наприкінці жовтня на базі Сторожинецької районної гімназії було проведено методичне об’єднання вчителів математики Сторожинецької об’єднаної громади, куди були запрошені методисти Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Біляніна Ольга Ярославівна та Семчук Аркадій Романович.

Роботу засідання методичного об’єднання відкрила методист Центру надання методичної допомоги ВОМС Багрій В.М., яка наголосила про важливість вибраної теми та ознайомила з планом роботи заходу.

Вчитель математики опорного закладу “Сторожинецький ліцей” Лижник М.Є. презентувала досвід роботи з теми: «Особливості організації роботи з обдарованими дітьми».

Педагог представила систему роботи з обдарованими школярами на уроках та в позаурочний час (участь в роботі предметних гуртків, шкільних та районних олімпіадах).

В обласному турнірі “Юні математики-2018” Сторожинецьку громаду представляла збірна команда учнів ЗЗСО «Формула успіху» у складі:

  • Балінова Сергія Володимировича (учня 11 класу Сторожинецького ліцею);
  • Якимовоч  Каріни Дмитрівни (ученицю 10 класу Панківського НВК);
  • Бірюка Андрія Андрійовича (учня 9 класу опорного закладу Сторожинецького ліцею);
  • Маказюка Віктора Вікторовича (учня 8 класу опорного закладу Сторожинецького ліцею);
  • Токарюка Валентина Владиславовича (учня 9 класу опорного закладу Сторожинецького ліцею).

На засіданні МО учасники інтелектуальної грипродемонстрували розв’язки задач, які готували до участі у конкурсі. В обласному етапі команда зайняла ІІ місце. Юних математиків готували вчителі Гаджерига О.Д., Груба Л.П., Шпилей Н.С., Лижник М.Є. (опорний  заклад Сторожинецький ліцей) та Петращук М.Г., Красовська О.Д. (Панківський НВК).

Бажура В.І., вчитель математики Сторожинецької районної гімназії, провела майстер-клас: «Підготовка до ЗНО. Параметр у нерівностях». Валентина Іванівна відзначила важливість систематичної підготовки на уроках та в позаурочний час учнів до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання. Продемонструвала розв’язок нерівності з параметром – одного з найскладніших завдань ЗНО-2018.

Методист Інституту післядипломної педагогічної освітиЧернівецької області Біляніна Ольга Ярославівна презентувала авторські напрацювання: «Збірник завдань сучасної навчальної діагностики з курсу алгебри  7класу», «Збірник завдань сучасної навчальної діагностики з курсу алгебри  8 класу», «Збірник завдань сучасної навчальної діагностики з курсу алгебри  9 класу» (О.Я. Біляніна, Г.І.Білянін). Ольга Ярославівна зазначила, що завдання збірників складені в тестовій формі допоможуть педагогам в діагностиці математичних компетентностей, та навичок їх застосування, сприятимуть свідомому навчанню, справедливому оцінюванню та об’єктивному самооцінюванню.  Такі завдання будуть доцільними для учнів у підготовці до ЗНО та у роботі педагогів у Новій українській школі.

Семчук Аркадій Романович повідомив, що з метою розвитку навичок учнів виконання усного математичного рахунку, підвищення якості математичної освіти, продовжує діяльність у 2018/2019 н.р. спільний міжнародний проект Міністерства освіти і науки України та освітньої компанії MIKSIKE (Естонія) з питань розвитку технічних даних виконання усного рахунку, проведення тематичних онлайн вікторин та інших спільних заходів, які спрямовані на розвиток зв’язків між ЗЗСО України та країн ЄС. Популяризація змагання Прангліміне сприяти масовому залученню школярів та педагогів до участі в тренувальних майданчиках.

Також методист ІППОЧО повідомив, що австралійською освітньою організацією Матіфік надається безоплатний сучасний освітній електронний контент для вивчення математики в 1-6 класах в ігровій формі для всіх закладів освіти, які виявлять бажання використовувати його у процесі навчання.

Завершилось засідання методичного об’єднання вчителів математики обговоренням проведених заходів та прийняттям  методичних рекомендацій з вказаної теми.

Джерело: методист Центру надання методичної допомоги ВОМС Багрій В.М.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ