У Сторожинці відбулася зустріч з відомим українським письменником Володимиром Яворівським

Для працівників та користувачів районної бібліотеки нинішня осінь виявилась надзвичайно щедрою на літературні зустрічі з непересічними особистостями – письменниками, поетами, літературознавцями і просто цікавими людьми.

Нещодавно до читального залу прихильників друкованого слова завітала людина-легенда, член Спілки письменників України, який очолював Спілку з 2001 по 2011 рік, лауреат Державної премії ім. Т.Г.Шевченка, літературної премії ім. Д.Загула, людина надзвичайно цікава і ерудована – Володимир Яворівський.

Метою зустрічі була презентація нового роману про відому художницю Катерину Білокур «Автопортрет з уяви». Затамувавши подих, всі присутні захоплено слухали уривок з роману у виконанні автора.

Володимир Олександрович також розповів про наступні твори, над якими він працює: це практично завершений роман «Вечеря з Ісусом» (роман про княгиню Ольгу), роман про гетьмана Івана Мазепу «Іван окаянний», та, звісно ж, поділився планами на майбутнє.

Звичайно не обминув у своїй розмові і авторську передачу на Першому каналі українського радіо «20 хвилин з Володимиром Яворівським». Дуже лаконічно і відверто Володимир Яворівський відповідав на численні запитання, в тому числі і про свою громадську і політичну діяльність.

Всі бажаючі мали можливість придбати книги автора з автографом. Зустріч, яка тривала більше двох годин, промайнула, як одна мить, і залишила і душі кожного з присутніх неймовірний слід, адже спілкувались з Людиною, яка стояла у джерел створення Української державності і мала безпосередню причетність до всіх визначних історичних подій.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ