В Сторожинці відбувся круглий стіл на тему захисту осіб з інвалідністю

3 грудня 2018 року, у РБНК до Міжнародного дня інвалідів  районна організація Союзу організацій інвалідів України провела круглий стіл на тему: “Соціальний захист осіб з інвалідністю Сторожинецького району та Сторожинецької об’єднаної територіальної громади в 2018 році. Підсумок року”.

Круглий  стіл підвів підсумки роботи по питаннях соціального захисту осіб з інвалідністю району та Сторожинецької об’єднаної територіальної громади. Найактуальнішими виявились питання забезпечення ліками по пільговим рецептам, засобами  гігієни (памперсами) інвалідів на візках першої групи і лежачих хворих, питання  забезпечення  субсидіями та доступності осіб з інвалідністю до інфраструктури міста і району.

Взяли участь в  обговоренні питань круглого столу та відповідали на запитання присутніх голова райдержадміністрації Я.Бартош, керуючий справами районної ради С.Стиран, міський голова, голова Сторожинецької об’єднаної територіальної громади М.Карлійчук, заступник начальника управління соцзахисту райдержадміністрації Д.Малайко, заступник головного лікаря району В.Герліц, головний бухгалтер Центру ПМСД А.Кнапик, начальник відділу Центра зайнятості О.Красовська, начальник відділу Сторожинецького бюро правової допомоги Г. Іринич.

Обговорення  показало, що  робота по питаннях соціального захисту громадян  в районі і Сторожинецькій громаді проводиться і в досить великому обємі. Не все вирішується, як би хотілось, але є повне порозуміння влади і є завдання спільними зусиллями владних структур та активу громадських організацій осіб з інвалідністю їх вирішувати.

Прозвучала  пропозиція проводити такі  круглі столи  на початку та в кінці року, щоб була можливість не затягувати з вирішенням актуальних питань соціального захисту.

Вів круглий стіл голова районної організації Союзу організацій інвалідів України О.Хавронюк.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ