Благоустрій Єврейського кладовища

У місті по вул. Чернівецькій знаходиться старовинне Єврейське кладовище. Коли на минулих вихідних до Сторожинця приїжджали гості з Ізраїлю, вони були здивовані доглянутим станом території. Зараз за цвинтарем дивиться сім’я, яка живе неподалік. Вони розповіли, що роботами по благоустрою керував підприємець Оленюк Анатолій Вікторович.

Ми звернулися до нього з проханням розповісти, що спонукало його навести лад на Єврейському кладовищі, адже останні декілька років там не проводилася чистка кущів і дерев та не було коштів на ремонт Меморіалу розстріляним в 1941 році євреям. Тоді загинуло більше 250 чоловік, які проживали в Сторожинці.

1

2

3

“До мене звернувся мій шкільний товариш Володимир, що зараз проживає в Чехії, з проханням організувати реставрацію Меморіалу, який він побудував за свої кошти 15 років тому. За ці роки пам’ятник прийшов у занедбаний стан та частина території цвинтаря заросла хащами.

Я знайшов в місті ремонтну бригаду, які на початку літа приступили до роботи. Було зроблено багато – залили новий армований бетонний пояс, поклали мармурну плиту та реставрували весь меморіальний комплекс, який вже пішов тріщинами.Періодично я надсилав результати роботи по електронній пошті Володі. він залишився дуже задоволений результатом. Я запросив його в гості та зараз чекаю на візит.

Було приємно, коли 26 червня приїхала делегація з Ізраїлю, яка приїжджала спеціально на цей цвинтар, та гості були здивовані доглянутою територією та пам’ятником.

2

main

Також, коли на минулих вихідних приїжджали євреї, які виїхали з міста на початку Другої світової війни, вони сказали мені, що з візитами вони побували на багатьох місцях поховання євреїв, але вперше бачать таку доглянуту територію та подякували і мені і всім людям, що доглядають за старим цвинтарем.

В подальшому, на осінь, є плани зробити благоустрій всієї території кладовища.”

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ