Епідемічний поріг по ГРВЗ у Сторожинецькому районі перевищено на 70,4%

За даними лікарів Сторожинецької ЦРЛ з 18 грудня 2018 року по 24 січня 2019 року у Сторожинецькому районі захворіли на ГВРЗ (гострі респіраторно-вірусні захворювання) 5344 особи (за аналогічний період минулого року – 6477 осіб).

Найбільше випадків ГРВЗ зареєстровано на Їжівській, Красноїльській, Сторожинецькій та Кам’янській дільниці.

Хоча випадки грипу в районі не реєструвалися, в Чернівецькій області вже є 6 підтверджених випадків циркуляції вірусів грипу
типу А, зокрема А (H1N1) та А (H3N2).

За даними Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України, епідемічний поріг у Сторожинецькому районі перевищено на 70,4% і це найбільший в області показник.

Ефективним способом профілактики грипу є вакцинація. Особливо це стосується людей, що належать до груп ризику – працівників сфери послуг, торгівлі, а також осіб, що перебувають у контакті з великою кількістю людей, наприклад, у освітніх установах.

З огляду на викладене, лікарі рекомендують керівникам організацій, установ і підприємств закупити вакцину та вакцинувати своїх працівників проти грипу.

Вакцинація проводиться в приміщенні Сторожинецькому районному Центрі ПМСД по вул. Видинівського, 22, кабінет №27 або в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини за місцем проживання.

150 медичних працівників з Сторожинецького району вже отримали щеплення.

Категорія: Важливо Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ