У Старій Жадові провели виховний захід з нагоди Дня Соборності

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг
Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

У селі Стара Жадова працівники культури також відзначили це велике державне свято. Було проведено виховний захід з метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, виховання любові до Батьківщини, поваги до героїчного минулого свого народу, виховування якостей громадянина, який братиме активну участь у формуванні майбутнього своєї держави.

“Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, щоб показати нашим пращурам, що ми – гідні нащадки, а зробити це можливо лише працею в ім’я святої пам’яті борців за волю України, добробут нинішніх і наступних поколінь. І значною мірою це залежить від вас – молодого покоління городян соборної України.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на алтар незалежності, соборності, державності” – зазначали на заході.

Молюсь за тебе, Україно,
Молюсь за тебе кожен час,
Бо ти у нас одна-єдина, –
Писав в свої віршах Тарас.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ