„День відкритих дверей на виробництві”

День відкритих дверей

Одним із найважливіших пріоритетів діяльності служби зайнятості є побудова тісної взаємодії з роботодавцями. Саме роботодавець є основним партнером в реалізації державної політики зайнятості, співпраця з яким безпосередньо впливає на якість надання центром зайнятості соціальних послуг населенню.

Сторожинецький районний центр зайнятості організував „День відкритих дверей на виробництві”, метою якого було ознайомлення безробітних зі специфікою роботи конкретного підприємства, потребами у працівниках; інформування про особливості здобуття професій, актуальних на даному підприємстві.

2

4

Двадцять безробітних мали можливість побувати на приватному підприємстві фірмі “Веселка”. До проведення заходу залучено в.о. голови міської ради Манчука Ярослава Васильовича, представників профспілок та місцеві ЗМІ.

3

15

Дане підприємство випускає понад 60 найменувань дитячих меблів різних за моделями, дизайном та за ціною. Щороку підприємство нарощує потужність, розширює асортимент продукції, дбаючи не лише про кількість, але й про її якість. Варто визначити, що продукція користується попитом у покупців через те що виготовляється з екологічної сировини. Мале підприємство фірма „Веселка” відноситься до ринкоутворюючих  підприємств, на якому працюють 17 осіб.

6

12

Керівник МПП Фірми „Веселка” Мітрік Георгій Ілліч ознайомив присутніх зі сферою діяльності підприємства, організацію виробництва, умовами праці та рівнем заробітної плати, розповів про соціальні гарантії. Він не оминув увагою і вимоги до претендентів на роботу. Під час добору кадрів роботодавець враховує рівень кваліфікації, працелюбність, сумлінне виконання обов’язків, бажання професійного росту, порядність, вболівання за спільну справу.

День відкритих дверей

21

Фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Савчук Ірина Миколаївна поінформувала присутніх про стан ринку праці району, наголосивши, що кількість безробітних переважає над пропозиціями вільних робочих місць та вакантних посад. Сьогодні центр зайнятості вдосконалює свою роботу так, щоб надавати більш якісні послуги та врівноважувати попит з пропозицією на ринку праці.

25

18

Начальник відділу активної підтримки безробітних Красовська Олена Михайлівна ознайомлювала про можливість здобуття професій верстатник, токар, слюсар-ремонтник, столяр, фрезерувальник та оператор верстатів з програмним керуванням в центрах професійно-технічної освіти ДСЗ. Головним завданням центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є здійснення професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних громадян відповідно до їх покликань, інтересів, здібностей з метою задоволення потреб економіки країни у кваліфікованих і конкурентоспроможних на ринку праці робітників та молодших спеціалістів, а також особи, які направлені на навчання за рахунок підприємств, установ, організацій та фізичні особи за власні кошти.

Зустріч перетворилась у конструктивний діалог, безробітні отримали вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили. Наприкінці заходу 3 безробітних пройшли індивідуальну співбесіду з роботодавцем. Решта присутніх були запрошені безпосередньо на підприємство для більш детального ознайомлення з роботою.

Джерело: начальник відділу активної підтримки безробітних Сторожинецького РЦЗ Красовська Олена Михайлівна

Категорія: Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ