Сторожинецькі лісівники і рятувальники убезпечили лелече гніздо

На гарячу лінію Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства звернулась жителька с. Бобівці Сторожинецького району Ольга Михайлівна Михайлюк з проханням врятувати лелече гніздо, яке здавна звили птахи на її обійсті.

Розташоване досить високо на стовбурі старого дуба, неглибоке гніздо з часом похилилося. Пташенята випадали з нього і гинули, а це краяло серце добрій господині. Тож Ольга Михайлівна звернулася за допомогою до лісівників.

На гарячій лінії ЧОУЛМГ їй надали контакти відділу лісового господарства ДП «Сторожинецький лісгосп». Було вирішено надіслати у Бобівці рейдову групу.

На місці побачили: аби дістатися до гнізда, необхідні відповідні технічні засоби. Тому лісівники зателефонували керівництву Сторожинецького РС УДСНС України у Чернівецькій області.

Сторожинецькі рятувальники радо відгукнулись і погодилися взяти участь у такій благородній справі.

Черговий караул ДПРП ДПРЧ 12 «с. Бобівці» на чолі з начальником поста Ярославом Миколайвичем Ситником на місці фахово оцінили, що саме потрібно зробити, щоб убезпечити гніздо та його майбутніх мешканців. Гніздо поправили, поглибили та закріпили за допомогою кілків і лози.

Відтепер малі лелечата зростатимуть в безпеці у відремонтованій оселі.

Лісова охорона Сторожинецького лісгоспу висловлює щиру вдячність господарям обійстя – сім’ї Михайлюк, а також особовому складу та керівництву Сторожинецьких рятувальників за небайдужість та людяність.

Вадим Яковишин, інженер лісових культур ДП «Сторожинецьке ЛГ». Фото автора.

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ