Запрошуємо до співпраці. Напишіть свою статтю

Колумністи

Сторожинець.Інфо це недержавний, незалежний та неупереджений ресурс і ми хочемо бути такими і надалі.

У нас дуже багато планів, які направлені на розвиток інформаційного поля в Сторожинецькому районі.  Кількість відвідувань нашого сайту постійно росте і зараз сягає двох тисяч унікальних користувачів на добу. Ми бачимо, що люди долучаються і до коментування, і до обговорення, а багато матеріалів мають широкий суспільний резонанс.

Команда нашого ресурсу вважає, що громада нашого району, найбільшого в Чернівецькій області, має право знати про всі події, які відбуваються на його теренах. Від гострих і болючих питань, які завжди викликають резонанс у громаді нашого району, до буденних і звичних подій, які не повинні залишатись поза увагою громади – в вашому селі відремонтували дорогу, провели конкурси, відбулися збори громад для вирішення нагальних питань, зібрали хороший урожай – ніби непомітні події для району, але цінні для окремих його жителів.

Знаємо, що в Сторожинецькому районі відбувається маса подій, які залишаються без висвітлення у засобах масової інформації. І саме тому запрошуємо всіх, хто має бажання розповісти про події, випадки та історії, які відбуваються в його рідному селі, селищі чи місті, висловити власну думку та почути думки інших громадян, а також взяти участь у обговоренні, до співпраці.

Ви можете самостійно описати будь-які події з життя вашої громади, висловивши власну думку та зробивши декілька фотографій і надіслати нашій редакції на адресу електронної пошти [email protected].

Ми хочемо запросити жителів району стати авторами публікацій на нашому сайті, колумністами. 

Згідно Вікіпедії колумніст (columnist, англ. column – колонка) – це автор, котрий одноосібно веде колонку (розділ, рубрику) в будь-якому виданні: газеті, журналі, блозі, або який є одним із кількох постійних авторів цієї колонки. Колумніст може вести персональну рубрику, але найчастіше колонку веде кілька постійних авторів. При цьому колумніст не обов’язково працює штатним журналістом.

Ваші статті будуть опубліковані на Сторожинець.Інфо від Вашого імені або псевдоніму, розміщенні в соціальних мережах і з ними зможуть ознайомитися тисячі людей, які переглядають наш ресурс. Ми допоможемо Вам сформувати матеріал, обробити фотографії та відеозаписи, візьмемо за необхідності коментар у фігурантів статті та опублікуємо її на ресурсі. Найкращі та зрілі автори пізніше отримають можливість власноручно формувати та публікувати матеріали на нашому сайті.

Ми спонукаємо вас долучилися до самостійного висвітлення життя району з малою допомогою з нашого боку.

Будь-які питання та пропозиції залишайте в коментарях, а також за телефонами: (099) 632 72 17; (067) 908 14 34 та надсилайте на адресу [email protected].

Ми готові до відкритої співпраці і підтримки ваших ініціатив. Адже основна мета нашої роботи – чесно та неупереджено розповідати читачам про життя нашого району.

Думки журналістів, блогерів та громадських активістів:

Надія Вірна, журналіст, представник Інституту масової інформації в Чернівецькій області:

“Створення інформаційних районних ресурсів – це важлива річ, тому що це інше, альтернативне джерело інформації крім офіційного і такі початки ми спостерігаємо в декількох районах.

Це сучасні технології, це рух в ногу з часом. Головне – це баланс думок і позицій, неупереджене висвітлення подій життєдіяльності району і робота в правовому полі. Я вважаю, що в будь-якому випадку це добре, коли люди можуть отримувати оперативно в режимі онлайн відео-, аудіо- та фотоматеріали про події в районі”.

Сергій Зарайський, журналіст, керівник порталу “БукІнфо”:

“Свого часу я розраховував, що процес роздержавлення ЗМІ в районах десь вигулькне і я побачу явище, що на теренах якогось з районів з’явиться незалежний засіб масової інформації.

Як не парадоксально, ним виявилося інтернет-видання Сторожинець.Інфо. Можливо це правильно, бо це дань інформаційним технологіям, які вступають в життя.

Дуже прикметно, що в районах поступово починає спадати намул з очей ЗМІ, які починають розуміти те, що все-таки і преса, і інтернет-видання, і ЗМІ в загальному – це четверта гілка влади, яка покликана перш за все давати об’єктивну та неупереджену інформацію читачам, а влада повинна реагувати на це.

Приклад Сторожинець.Інфо став дуже показовим та якісним. Мова йде не про минулий конфлікт між ними та районною владою. Ваш портал дав перший сигнал для можливих подібних інтернет-ресурсів в інших районах нашої області. Журналісти, які вважають себе такими, мали б брати приклад з вас і створювати ресурси, які будуть незалежними, не заглядаючи в рот ні РДА, ні прокуратурі тощо.

Я розумію, що це складніше робити в районах, але колись треба починати і колись треба до цього йти. Врешті-решт нас захищають Закони, які зараз регулюють діяльність ЗМІ в Україні. Тому потрібно не боятися, а йти вперед.

Сторожинець.Інфо я хочу побажати йти попереду і показувати на болючі точки, більше давати слово простим людям, громадським активістам. Все ж таки, ми формуємо громадське суспільство, від якого залежатиме якість нашого життя.

З процесом децентралізації становлення ЗМІ в регіонах будуть грати велику роль. І тому зокрема Сторожинець.Інфо хочу бачити більш зубатими за умови дотримання чинного законодавства.

Кожен журналіст знає, що якщо він захищає громаду та громадян, він стоїть на стороні закону, доносить об’єктивну інформацію до своїх читачів – йому не має чого боятись. Зрозуміло, що влада буде робити всілякий спротив.

Влада – це люди, чиновники, уповноважені цією ж громадою. І громада повинна їх контролювати. Коли влада на місцях позбавлена критики, вона починає, грубо кажучи, “зажиратися”. Як колись казав Томас Джеферсон: “Влада розбещує. А абсолютна влада – розбещує абсолютно.”

Зараз роль таких ЗМІ як Сторожинець.Інфо дуже велика. Ви стоїте в районах як фундамент відносин влади і громадськості. Залежно від того, як ви виконуєте свою роботу – така і буде якість співпраці між громадою і владою. Влада повинна чітко розуміти незалежні ЗМІ і, в хорошому розумінні, їх побоюватися. Тому що справжній незалежний ЗМІ – завжди в опозиції до влади, якою би вона не була.”

Михайло Шморгун, громадський активіст:

“Інформація пришвидшує рух життя. Володіти інформацією, означає жити повноцінно. Наше місто заслуговує на чесне і зубате ЗМІ, яке буде подавати інформацію значно швидше і оперативніше ніж зараз. Задача ця складна, оскільки перестрибувати прийдеться одразу з 19 століття в 21.

Але думаю, що це вдасться, оскільки наше місто і наші люди на це заслуговують.”

Вадим Пелех, голова Чернівецької Незалежної медіа-профспілки:

“Люди мають дізнаватися про життя свого населеного пункту не з випусків новин центральних телеканалів. Усі ми бачимо приклад північного сусіда, коли вся країна переймається питанням «а чё там у хахлов?», не помічаючи проблем свого регіону.

Тримаючи руку на пульсі подій свого міста, такі сайти, як Сторожинець.ІНФО, допомагають формувати сильну, думаючу громаду.

Цей портал – гарний приклад місцевої подачі інформації, містечковості у хорошому значенні цього слова. Його потужний розвиток та зростання значимості, які спостерігаю останнім часом, є прикладом зрілості громадянського суспільства, розуміння того, що кожен окремий городянин може впливати на те, яким буде ЙОГО місто.

Тому я вітаю можливість долучити до створення новин якомога ширшої аудиторії дописувачів. Єдине, хотів би застерегти майбутніх «народних кореспондентів» від спокуси спекулювання статусом журналіста.

Ми вже маємо прикрі приклади, коли журналістськими посвідченнями прикриваються заради піару чи вирішення приватних інтересів. Пам’ятайте, що журналіст має не лише права, а й велику відповідальність за те, що доносить своєму читачеві.

Тримаю кулаки за ваш проект. Прагну й далі читати цікаві та професійні матеріали на порталі Сторожинець.ІНФО!”

Максим Пансик, голова СММГО “МіСто”:

“Як вільний блогер декількох веб-ресурсів бачив потребу у створенні інформаційного веб-ресурсу. Як мінімум нашого міста, як максимум цілого Сторожинецького району. Знаю точно, що багато активних громадян висловлювали аналогічну думку.

Креативний продукт за адресою https://storozhynets.info/ показав, що допоки ти думаєш, плануєш і бачиш потребу, хтось реалізовує.

Позиція у хлопців ефективна. Відкриті до інформаційного наповнення і нових ідей. Бажають співпрацювати і співпрацюють з представниками приватного і державного секторів. Взаємодіють із громадами міста і сіл району. Планують запускати нові проекти.

А головне мають свою думку, а як казав Вольтер – “Я можу бути не згідний з вашою думкою, але готовий боротись за ваше право висловити її!”

Категорія: Важливо
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ