Вебінар по децентралізації в Сторожинецькій бібліотеці

main

23 липня, о 17:00, в Американському домі, м.Київ відбувся вебінар, на якому обговорювалось питання реформи децентралізації. Ключові спікери: заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, директор Місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джед Бартон, та виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик. Після доповідей спікерів відбулось обговорення.

Бібліотека

4

Понад 250 громад з усієї країни, серед яких були і користувачі Сторожинецької районної бібліотеки, взяли участь у вебінарі, долучившись до онлайн-трансляції з місцевих бібліотек.  Небайдужі сторожинчани, які прийшли на вебінар і цікавляться питанням децентралізації мали змогу задавати свої запитання, написавши їх у чаті.

2

5

Питання до обговорення: що таке децентралізація? Чи потрібна Україні така реформа? Чим саме відрізняється запропонована децентралізація від федералізації? Хто контролюватиме органи місцевого самоврядування? Як реформа впливатиме на місцеві громади та забезпечення їх ресурсами?

Організаторами проведення вебінару були: Асоціація міст України та Рада з міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), програма «Бібліоміст».

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ