Сторожинчани представили свої роботи на виставці «Українські ремесла – від минулого до сучасного»

Днями на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулась традиційна щорічна обласна виставка-конкурс української декоративної творчості на тему: «Українські ремесла – від минулого до сучасного».

Сторожинецький центр дитячої та юнацької творчості було представлено вихованкою гуртка «Килимкова вишивка» Мурару Анастасією та гуртка «Бісероплетіння» Ілікою Маргаритою в номінаціях «Український рушник» та «Український костюм».

Метою конкурсу було розширення знань дітей про українські традиційні ремесла та тенденції їх розвитку; розвиток фантазії та творчого мислення; виховання любові до рідного краю, до українських народних традицій та звичаїв, пошани до оберегу, як національної відзнаки, здатності осмислити роль та значення традицій у житті людини.

Конкурс було проведено у вигляді фестивалю, під час якого учасники представляли відповідно до обраної номінації 2 зразки робіт: 1 в автентичному виконанні та 1 сучасний.

До роботи додавалась дослідницька робота до 15 сторінок, в якій досліджувався зразок, який представляв учасник, його особливості, призначення, зразки, схеми виготовлення.

Презентація зразків проводилась у театралізованій формі. Учасники презентували роботи самостійно або командою до 3-х осіб. Наших представниць підтримали під час виступу вихованці гуртка «Килимкова вишивка»: Веренько Катерини, Бевцик Андріани, Берник Софії, Лунгу Руслани, Біндяка Володимира та вихованці гуртка «Бісероплетіння»: Мітрік Надії, Мітрік Аліни, Українець Анни, Горвасюк Ксенії, Мельник Вікторії.

В результаті в номінації «Український рушник» Мурару Анастасією вихованкою гуртка «Килимкова вишивка» (кер. Шейчук О.Г.) виборено І місце, а в номінації «Український костюм» Ілікою Маргаритою, вихованкою гуртка «Бісероплетіння» (кер. Іліка Е.І.) – ІІІ місце.

Адміністрація Сторожинецького ЦДЮТ  вітає переможців обласної виставки-конкурсу та бажає подальших успіхів і творчих злетів!

Джерело: методист декоративно-прикладного та науково-технічного напрямів Л. Скрипа

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ