РЕМ: прохання надати фактичну інформацію за серпень

РЕМ

Шановні споживачі електричної енергії Сторожинецького району! Згідно постанови НКРЕ від 26.02.2015 року № 220 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню” зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 02.03.2015 року за №231/26676 з 1 вересня 2015 року тарифи будуть рівними:

За обсяг спожитий: З 01.09.2015 року (кВт.год)

До 01.09.2015 року (кВт.год)

До 150 кВт/год

45,6 коп.

36,6 коп.

До 600 кВт/год.

78,9 коп.

63,0 коп.

Більше 600 кВт/год

147,9 коп.

140,7 коп.

Відносини між електропостачальника ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” та побутовими споживачами електричної енергії, регулюються Правилами користування електричною енергією для населення (ПКЕЕН), які зареєстровані постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 року за № 1357.

Згідно п.п. 19, 20 ПКЕЕН розрахунки населення за спожиту електроенергію здійснюються за діючими тарифами (цінами) для населення на підставі показників приладів обліку.  Згідно ПКЕЕН ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” запроваджена форма оплати за платіжними документами, які надаються споживачам.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до п.29 ПКЕЕН у разі виявлення в платіжному документі помилкових показників приладу обліку споживач зобов’язаний повідомити про це електропостачальника. Представник постачальника протягом 5 днів від дня подання споживачем заяви проводить перевірку рахунку, а в разі потреби протягом 20 днів перевіряє прилад обліку та повідомляє споживачу про результати перевірки.

Необхідність зняття показників саме постачальником обумовлена вимогою органів соціального захисту, щодо щомісячного надання інформації про фактичне споживання електричної енергії кожного з громадян, які мають право на пільги, з метою об’єктивного контролю відшкодування коштів з державного бюджету (Постанова Кабінету Міністрів України №117 від 29.01.2003 року).

Відповідно до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність України” Бухгалтерський облік є обов’язковим видом обліку, який ведеться підприємством. Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первині документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

Згідно закону України “Про податок на додану вартість” оподаткування операцій з продажу електричної енергії відбувається на підставі первинних документів бухгалтерського обліку в розрахунковому періоді, а саме календарному місяці.

Тобто Сторожинецький РЕМ зобов’язаний формувати платіжний документ за цілий календарний місяць від 1 числа до 30 чи 31 числа.

І якщо знімаються показники 23 числа (від 23 попереднього до 23 числа цього місяця) то в рахунку за оплату буде сума коштів за фактично спожиту електроенергію від 23 по 23 цього місяця за електролічильником плюс донарахування за 7 днів по середньодобовим розрахункам. При цьому вартість частки електроенергії, яка визначена розрахунковим шляхом має не обов’язковий, а рекомендований характер до сплати. Споживач отримавши рахунок бачить, якщо фактичні показники в даний момент більші ніж до нараховані, то донарахування відповідає дійсності, якщо фактичні показники електролічильника менші, то сплачувати за відповідним нарахуванням сума до сплати, а не рекомендовану величину.

Для того, щоб показники лічильника були на останній день розраховані (за календарний місяць) в мережі Інтернету функціонує (веб-сайт ПАТ ЕК “Чернівціобленерго”) послуга “Персональний кабінет”, яка передбачає можливість користувачу самостійно вносити показники на свій особовий рахунок, здійснювати розрахунки за спожиту електроенергію та отримувати іншу корисну інформацію; можна передавати показники:

  • через call-центр-(0372)58-49-80; 0 800 509 980;
  • абонентський відділ Сторожинецького РЕМ  – 2-16-73.

Крім того з метою підвищення ефективності роботи, спрощена та удосконалена система обслуговування побутових споживачів відповідно до укладених угод з усіма банками (ПАТ “Державний ощадний банк України”; ЗАТ КБ “Приватбанк”) з 1 грудня 2014 року можливо проводити платежі без наявності платіжного документа, так як Сторожинецький РЕМ у всі банківські установи надає бази даних побутових споживачів, абоненту достатньо вказати П.І.Б., адресу або особовий рахунок при зверненні в банківську установу з метою отримання інформації і оплати за спожиту електроенергію.

Адміністрація просить Всіх споживачів до 1 вересня 2015 року надати фактичну інформацію за серпень,

щоб при зміні тарифів не виникало непорозумінь. Це можна зробити будь-яким способом: через Інтернет, телефонний дзвінок, безпосереднім зверненням про сплачену електроенергію.

Сподіваюсь на порозуміння та подальшу співпрацю.

З повагою, начальник Сторожинецького РЕМ Мельник С.Б.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ