У Сторожинці відбувся семінар директорів музичних шкіл та шкіл мистецтв області

Нещодавно на базі Сторожинецької музичної школи відбувся виїзний семінар директорів музичних шкіл та шкіл мистецтв області на тему: “Ансамбль, як засіб виховання національної свідомості учнів на матеріалі регіонального фольклору”. У заході взяли участь директори музичних шкіл та шкіл мистецтв області, завідувач МК ПСМНЗ УМЦКБ Любомира Мазурик, головний спеціаліст відділу культосвітніх установ, мистецтв та кіно управління культури Чернівецької ОДА Лесюк Павло Дмитрович.

На семінар були запрошені гості – Сторожинецький міський голова Карлійчук М.М., секретар міської ради Матейчук І.Г., начальник відділу освіти Стрілецький Я.Г.

Духмяним короваєм привітно зустріли гостей директор Тетяна Іонуц, учні та вчителі школи під урочистий марш учнівського оркестру. З привітальним словом до директорів звернувся міський голова Карлійчук М.М., який побажав учасникам заходу плідної праці та гарного відпочинку. Микола Миколайович наголосив, що розвиток і виховання молоді, обдарованих дітей є пріоритетом для громади.

Теоретична частина семінару розпочалася з презентації-візитки школи, яка відбулася на фоні звучання зведеного хору під керівництвом Іонуц Т.В.

Основною частиною заходу був урок-концерт з музичної літератури  на тему: “Вивчення фольклору,  як засобу виховання національної свідомості учнів, за допомогою інтерактивних форм та методів на уроках музичної літератури”, підготовлений заввідділом теоретично-хорового відділу Вікован Т.І.

Цікавий сюжет уроку, оздоблений музичними номерами колективів та солістів школи захопив всіх присутніх. Завершився захід нагородженням грамотами, дипломами та подарунками, переможців Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» від Начальника управління культури Чернівецької ОДА Китайгородської В.М. та Сторожинецького міського голови Карлійчука М.М.

Підсумовуючи  роботу школи, головний спеціаліст відділу культури Чернівецької ОДА Павло Лесюк відзначив високий рівень організації та проведення семінару, побажав педагогічному колективу  та адміністрації Сторожинецької музичної школи натхнення в роботі, здібних учнів та тісної співпраці з територіальною громадою.

Адміністрація Сторожинецької музичної школи висловлює подяку за допомогу в організації та проведенні семінару міському голові Карлійчуку М.М., працівникам міської ради, директору КП «Сторожинецька районна друкарня» Білінському В.І., працівникам друкарні, редактору газети «Рідний край» Лижнику Я.Р., фотографам Літуну Андрію та Дмитру Яковіці.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ