Сторожинецькі школярі зайняли призові місця на обласній спартакіаді

У 2017 році Сторожинецький район вже виборював першість у загальнокомандному заліку з видів спорту обласної спартакіади серед команд школярів.

У 2018 році були внесені зміни до проведення обласної спартакіади, зокрема, допущенні до участі всі команди новоутворених територіальних громад.

І наш район, в якому найперше утворилося багато нових громад, був представлений на першості області шістьма окремими командами, проти інших збірних команд районів, за виключенням Сокирянського району. Тому великих досягнень не було.

В цьому році в обласних змаганнях брали участь тільки команди переможці районних змагань.

З перших днів змагань (всього 19 заходів) чотири види спорту представляли збірні команди ОТГ (переможці змагань Сторожинецького району), а в 15-ти видах спорту (у чотирьох з яких по два склади команд) виступали ЗНЗ переможці районних змагань серед ЗОШ району, зайняли лідерство і утримали його впродовж всіх змагань спартакіади. З 19 заходів (15 видів спорту) обласної спартакіади отримали перемогу (1 місце) та зайняли призові місця у семи видах і у 2 видах спорту (збірні громад) посіли два призових місця.

За  результатами проведеної обласної спартакіади з 15 видів спорту, серед найкращих команд ЗНЗ області, які брали в них участь, підтвердили високу технічну і тактичну підготовку школярі команд Опорного закладу Сторожинецький ліцей, які є найкращі в районі та посіли перше місце вже третій рік підряд серед команд ЗНЗ області, і вибороли три перших місця у змаганнях з таких видів спорту, як: «Старти надій», баскетбол 3х3 серед команд юнаків середньої вікової групи, баскетбол 3х3 серед команд дівчат середньої вікової групи, посіли 4 місце в фізкультурно-оздоровчому патріотичному фестивалі «Нащадки козацької слави», розділили 5-6 місце з баскетболу 3х3 серед команд юнаків старшої вікової групи та з баскетболу 3х3 серед дівчачих команд старшої вікової групи.

Красноїльська гімназія брала участь у обласних змаганнях з трьох видів спорту, де посіла 2 місце з баскетболу 3х3 серед дівчачих команд старшої вікової групи, розділила 7-8 місце з баскетболу 3х3 серед команд дівчат середньої вікової групи та 9-13 місце з баскетболу 3х3 серед команд юнаків середньої вікової групи.

Сторожинецька районна гімназія забезпечила участь двох команд та посіла 1 місце у змаганнях з легкоатлетичного чотириборства і розділила 7-8 місце з баскетболу 3 х 3 серед команд юнаків старшої вікової групи.

Команда Верхньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, яка також, забезпечила участь в обласних змаганнях двох команд, які посіли 1 місце у змаганнях з волейболу серед команд дівчат старшої вікової групи та розділили 8-10 місце серед команд дівчат молодшої вікової групи.

Команда Михальчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів виборола 1 місце з волейболу серед команд юнаків старшої вікової групи.   

Команда Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів розділила 5-8 місце у змаганнях з волейболу серед команд юнаків молодшої вікової групи.

Всі вищеперераховані команди ЗНЗ є переможцями районних змагань, що надало їм право брати участь в обласних змаганнях. (Дивись таблицю 1 та 2)

Всього в обласній спартакіаді взяли участь збірні команди шести ЗНЗ району з 15 видів спорту, 90 % учнів у складі збірних команд є вихованцями Сторожинецької районної комунальної ДЮСШ відділу освіти Сторожинецької РДА.

Таким чином зайняти призове місце в обласній спартакіаді з будь-якого виду спорту можуть тільки ті команди, учні яких відвідують спортивну школу. Команди повинні бути підготовлені на достатньо високому рівні, учні повинні мати хороший спортивний та змагальний досвід, брати участь у багатьох змаганнях у межах району, а також і у виїзних змаганнях на більш високому рівні. Все це забезпечує на досить високому рівні ДЮСШ.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ