У Сторожинці відзначили 185-річчя з Дня народження Юрія Федьковича

Буковино, Буковино, мамко ти єдина,
Хто тя нині покидає, того Бог покине…

Юрій Федькович

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Юрій Федькович належить до тих кращих синів українського народу, які в тяжких умовах австро-німецького поневолення вели боротьбу за воз’єднання Буковини з ненькою Україною.

Він один з перших гуцульських поетів, письменник-демократ, послідовник Шевченка, талановитий продовжувач прози Марка Вовчка.

Він вивів українську літературу на нові шляхи, якими пішли за ним Ольга Кобилянська, Василь Стефаник, Марко Черемшина та інші письменники Буковини, Галичини і Закарпаття.

Літературна спадщина Федьковича складається із сотень різних за змістом, формою, жанром поетичних, прозових, драматичних та публіцистичних творів.

Сьогодні, 8 серпня 2019 року, у сторожинецькому парку, названому в честь Буковинського соловія, покладанням квітів до підніжжя пам’ятника вшанували славетного письменника очільники районної та міської влати, працівники бібліотеки, небайдужі містяни.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за волю України та заслухали поетичні твори Юрія Федьковича у виконанні Ткачук Діани і Романа Кузика.

[solid3 color=”orange” width=”100%”]

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ