Рятувальники ліквідували гніздо з шершнями у приватному господарстві

В суботу на пульт зв’язку ДПРЧ-12 надійшло повідомлення про те, що у Сторожинці по 2-му провулку Київської в шпаківні над господарською будівлею знаходиться гніздо з шершнями.

Рятувальники, вбравшись у спецодяг, демонтували шпаківню та ліквідували гніздо.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Чим небезпечний укус шершня? Насправді, від одного укусу шершня вмерти не можна, та й навіть кілька таких комах не становлять такої небезпеки. Хоча він й виглядає дуже страшним, його отрута мало чим відрізняється від отрути оси, а тому й ефект буде схожим.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Якщо ж у вас є алергія на укуси цих комах, то смертельно небезпечним є навіть один шершень.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

На місці укусу зазвичай спостерігається набряк, відчувається сильний біль, печіння, свербіж, запалення. Крім того, може спостерігатися головний біль, підвищення температури тіла, нудота і блювота.

Смерть настає не у результаті самого укусу, а від алергічних реакцій на отруту. Здоровій людині, щоб померти від укусів цих комах потрібно, щоб її ужалили 180-400 разів. А на піку в родині шершнів спостерігається від 400 до 800 особин.

При своїх великих розмірах ці комахи не славляться агресивністю.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Якщо поруч з вами з якоїсь причини з’явився шершень, то не потрібно починати махати руками, оскільки він може сприйняти це як агресію. 

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Краще просто відійти від комахи. У разі, коли ви напоролися на гніздо, достатньо просто відійти, і тоді шершні вас не чіпатимуть.

Якщо вас вкусила оса або шершень, то в першу чергу потрібно промити рану (обробити ватою або тампоном зі спиртом), прикласти туди щось холодне і прийняти протиалергійний препарат, який є під рукою (діазолін, лоратадин), і обов’язково звернутися за медичною допомогою. 

Ні в якому разі не можна відкладати візит до лікаря дітям і літнім людям в разі укусу шершня (а також оси або бджоли), адже відповідна реакція організму може бути не настільки адекватною.

Не потрібно чекати, що наслідки укусу пройдуть самі і займатися самолікуванням. Найстрашнішими є укуси в область обличчя та шиї, оскільки там обов’язково з’явиться набряк, який здатний рости протягом кількох годин, і людина може просто задихнутися.

Намагатися видавлювати або висмоктувати отруту в такому випадку не варто, оскільки це не зіграє великої ролі. Адже вона дуже швидко поширюється в організмі людини і не несе для нього вагомої небезпеки.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Після укусу не потрібно намагатися вбивати комаху, адже вона могла прилетіти з гнізда неподалік. У випадку смерті шершень виділяє феромон тривоги, що може підштовхнути інших особин атакувати вас.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Ні в якому разі не можна пити алкоголь, навіть якщо це єдиний засіб, який здатний на даний момент приглушити біль. Адже він розширить судини і прискорить поширення отрути. Якщо укус стався вночі і через сильний біль ви не можете заснути, прийом снодійного протипоказаний, оскільки він посилить вплив отрути.

[solid3 color=”orange” width=”100%”]

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ