В Михальчі ситуація між громадою ПЦУ та прихильниками УПЦ МП загострилася

Кому служать батюшки УПЦ МП? Хто ми – Україна чи може Росія, або Румунія? Такі питання на вустах в жителів села Михальча. Від неділі ситуація в Михальчі між громадою Православної Церкви України та прихильниками УПЦ МП загострилася.

10 лютого цього року, коли люди вирішили на зборах, що хочуть приєднатися до ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм, невелика група прихильників московської церкви разом із священником закрили ворота храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці і не допускають проукраїнську частину села (а це більшість) до церкви.

Впродовж довгого часу ПЦУ зі священником служили молебні неподалік церкви.

В неділю, 25 серпня, їм вдалося зайти на подвір’я храму. До церкви їх не допустили агресивно налаштовані привозні, не місцеві, прихильники Онуфрія та російської церкви в Україні.

Ситуація ускладняється тим, що вони поводять себе агресивно, погрожують та застосовують фізичну силу по відношенню до мешканців села.

Так, в неділю вони завдали тілесних ушкоджень одному з членів релігійної громади ПЦУ, була викликана швидка, лікарі зафіксували струс мозку, забої, кровотеча.

Та на цьому «героїзм» заїжджих не завершується. Під час сутичок зі сторони завезених з румуномовних сіл “тітушок” прозвучали погрози селянам і було проголошено, що село Михальча – це територія Румунії і жодної української церкви тут не буде.

За цим фактом жителі села звернулися до поліції. Біля церкви відбувається цілодобове чергування. Зі сторони прихильників російської церкви на території храму перебувають майже 80% чужих людей приїжджих з інших населених пунктів. Це переважно чоловіки та хлопці, які поводять себе агресивно і роблять спроби викинути за межі подвір’я храму прихильників Православної церкви України, погрожують розправою над сім’ями прихильників ПЦУ.

Таке враження, що ми не в себе вдома, не в Україні. Це якісь злі роз’ярені бики прийшли до нас і погрожують нам в нашій хаті.

Мешканці села Михальча Бідіченко Марина, Мирослава Петращук, Марина Українець

Від редакції: ми не завжди поділяємо думку авторів, але готові опублікувати на Сторожинець.Інфо бачення керівництва району, депутатів, громадськості щодо цієї та інших ситуацій.

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ