У Панківському НВК провели Олімпійський тиждень

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією у Панківському НВК стало проведення напередодні Дня фізичної культури та спорту Олімпійський тиждень.

Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя – це саме життя, рух вперед!

Спорт є одним із головних чинників, який впливає на фізичний розвиток та здоров’я дитини. Тому цих принципів намагаються дотримуватися у навчальному закладі.

Протягом Олімпійського тижня у школі були проведені години спілкування «Подорож у країну здоров’я», «Історія олімпійських ігор», «Ми за здоровий спосіб життя», була організована виставка дитячих малюнків та стіннівок «Спорт – очима дітей», « Хочу бути здоровим» , відбулися зустрічі із спортсменами школи та району. Не обійшлося і без командних спортивних змагань з футболу, волейболу та цікавих естафет.

Початок нового навчального року це радість, очікування та хвилююче захоплення чогось нового не звичного. З активною організацією адміністрації, вчителів та залучення до виховної роботи не лише учнів, а і батьків відбулося наше спортивне свято «Дружні змагання».

На базі Панківського НВК та села Панка було урочисто відкрито спортивний майданчик, на якому проводилися змагання . На святі були присутні гості голова Сторожинецької ОТГ Карлійчук М.М., староста села Панка Казюк С.О., директор Красовська Т.М. з адміністрацією школи. Під час свята було нагороджено грамотами працівників, які працювали для створення добробуту в нашому селі, меценатів, які матеріально допомагали в купівлі інвентарю.

Після нагородження ключі від майданчика офіційно вручили директору Панківського НВК Красовській Тетяні Михайлівні
До «Дружніх змагань « запросили 3 команди – команду дітей під назвою «Торнадо»; команду батьків під назвою « Форсаж»; команду вчителів під назвою «Фаворит».

Змагання поділялися на 3 етапи: оголошення назви команди і девізу, квселі старти, ігрові завдання, конкурс капітанів.

Перед учнями, батьками та вчителями були рівні завдання та однакові умови, де кожний міг продемонструвати свою швидкість , спритність та майстерність. Серед конкурсів були: «Йдемо до школи» , «Привіт – привіт», «Передай ближньому», «Сила духу», «Найкращий бомбардир».

Останнім етапом змагань було нагородження переможців. Ними стали команда учнів «Торнадо», з невеликим відривом друге місце поділили команди «Форсаж» та «Фаворит».

На початку вересня в Панківському НВК відбувся конкурс малюнків на асфальті «Спорт – очима дітей». У конкурсі взяла участь найменша ланка школи – початкові класи. Творчість і наполегливість дітей просто вражала і дивувала, кожен з учнів старався, щоб його малюнок був найкращим.

Учні не лише старанно навчаються, а і люблять позмагатися в спорті – між восьмикласниками відбувся футбольний батл. Хлопці старались з усіх сил – в результаті виграв 8-Б з рахунком 3-1.

Конкурс малюнків «Хочу бути здоровим». Другокласники спробували передати спортивну атмосферу на аркуші паперу. У когось виходили певні труднощі, але класоводи Гризюк Л.М. та Малованюк В.Й. допомагали учням. В ході спільної роботи та бесіди з допитливими учнями вийшла непогана злагоджена праця.

Ще однією спортивною грою під час Олімпійського тижня були волейбольні змагання, які відбулися між 10-А і 10-Б.

Волейбол – гра командна, у якій проявляються лідерські та командирські якості в керуванні грою та учасниками. В результаті перемогу здобула команда 10 Б з результатом 3- 2 з п’яти партій.

Яскраві емоції охопили учнів 5-х класів. Саме між ними відбулися «Веселі старти», де кожен з учнів мав змогу позмагатися за успіх свого класу. Змагання відбулися на найвищому рівні, діти отримали запас бадьорості та активності. В результаті перемогу здобули 5-Б клас.

Під кінець тижня учнями 6-А класу під керівництвом класного керівника Алексюк Н.І. було представлено перегляд проекту «Досягнення видатних українських спортсменів».

В ході спільної роботи в колективі було створено проект, по якому кожна група дітей отримала індивідуальне завдання.

Учні працювали на біографією спортсменів, над їхніми спортивним досягненнями, видами спорту.

Насичено та весело пройшов Олімпійський тиждень у Панківському НВК, а попереду ще багато цікавих ідей на майбутнє.

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ