Як іноземцю оформити посвідку на постійне проживання?

Сторожинецький РВ УДМС роз’яснює, що іноземці та особи без громадянства можуть відповідно до Закону України “Про імміграцію” іммігрувати в Україну на постійне проживання.

Зазначені іноземці та особи без громадянства отримують посвідку на постійне проживання.

Посвідка на постійне проживання – документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства та підтверджує право на постійне проживання в Україні;

Посвідка на постійне проживання для іноземців оформлюється за допомогою Єдиного державного демографічного реєстру України. Документ видається в новому форматі — у вигляді пластикової ID-карти з безконтактним електронним носієм.

Посвідка на постійне проживання в формі книжечки дійсна протягом усього терміну, на який вона була видана. Посвідка підлягає обміну по досягненні 25- та 45-річного віку.

Посвідка оформляється іноземцям або особам без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України та які:

  • досягли 16-річного віку, – на підставі заяв-анкет, поданих ними особисто;
  • не досягли 16-річного віку або визнані обмежено дієздатними чи недієздатними, на підставі заяв-анкет одного з батьків (усиновлювачів), з ким проживають особи на підставі дозволу на імміграцію, опікунів, піклувальників.

Посвідка видається строком на 10 років.

Посвідка видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття документів від іноземця або особи без громадянства.

Обмін посвідки здійснюється у разі:

  1. зміни інформації, внесеної до посвідки;
  2. виявлення помилки в інформації, внесеній до посвідки;
  3. закінчення строку дії посвідки;
  4. непридатності посвідки для подальшого використання;
  5. досягнення іноземцем або особою без громадянства 25- або 45-річного віку (у разі, коли іноземець або особа без громадянства документовані посвідкою, що не містить безконтактного електронного носія).

Документи для оформлення посвідки подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування/проживання в Україні.

Сторожинецький РВ УДМС у Чернівецькій області

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ