Свята наближаються! Не забудьте подбати про закордонний паспорт для дитини

З початком зимових канікул нерідко постає питання виїзду дітей за кордон та оформлення у зв’язку з цим  паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Сторожинецький РВ УДМС України в Чернівецькій області пропонує батькам звернути увагу на важливі моменти оформлення паспортного документа, щоби не довелося псувати дітям новорічні свята та скасовувати поїздку.

1Якщо дитина досягнула 14-річного віку і досі не отримала паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, процедуру оформлення закордонного паспорта не буде розпочато. Працівник міграційної служби передбачувано запропонує звернутися спочатку до територіального підрозділу УДМС за місцем проживання для оформлення та отримання першого паспорта. Слід зважати, що процедура встановлення особи дитини, оформлення та видачі пластикової картки займає приблизно календарний місяць, тому необхідно правильно розрахувати всі терміни та заздалегідь вчасно звернутися до УДМС.

2Оскільки діти віком до 12 років не проходять процедуру верифікації особи та не здають відбитки пальців, їхня присутність під час оформлення паспорта громадянина для виїзду за кордон не є обов’язковою.  У такому випадку батьки подають 1 фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування.

3Для завчасного запису на прийом для оформлення паспорта громадянина України необхідно зареєструватися у електронній черзі за посиланням: https://bit.ly/2LYdBqD ;

4У разі успішної реєстрації необхідно прибути до підрозділу ДМС з наступним пакетом документів:
– паспортом громадянина України одного з батьків;
– свідоцтвом про народження дитини (або паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку); 
– квитанцією про сплату адміністративної  послуги.

Після завершення процедури оформлення паспортного документа для виїзду за кордон можна відстежити всі етапи його виготовлення на сайті ДМС України за допомогою електронних сервісів «Перевірка стану оформлення документів», а також – «Чат-бот (Viber)»  та «Чат-бот (Telegram)». 

Джерело: Сторожинецький РВ УДМС України у Чернівецькій області

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ