Сторожинецька районна бібліотека і ГО “Ми з України” перемогла у проекті ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”

Міжнародна організація IREX  повідомила, що за результатами оцінювальної комісії команда Сторожинецької районної бібліотеки та ГО внутрішньо переміщених осіб «Ми з України» набрала необхідну кількість балів на отримання грантової підтримки від проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)  впроваджує Асоціація міст України у співпраці з IREX/Україна.

ПУЛЬС працює над формуванням належного правового поля децентралізаційної реформи в Україні, збільшення ресурсів місцевого самоврядування та здатності громад ними ефективно розпоряджатись, збільшення спроможності та професійного рівня усіх долучених до реформи груп.

Найефективнішими формами комунікацій між місцевою владою і громадою є безпосередня зустріч та обговорення складних питань у відкритому просторі із залученням досвідчених експертів з боку місцевого самоврядування та громадського сектору.

В рамках проекту планується проводити відкриті дискусії з найактуальніших та найболючіших питань діяльності громади: механізми участі, налагодження взаємодії між владою і громадою у процесі формування бюджету громади і його розподілу, облаштування доступного простору для людей з інвалідністю, взаємодія поліції і активних громадян, створення креативного культурного простору в ОТГ тощо.

Центральна районна бібліотека якраз і виступить в ролі комунікаційного майданчика для членів громади. Отож, запрошуємо всіх активних громадян долучитись до участі у реалізації мети проекту!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ