Що потрібно, щоб виїхати на постійне місце проживання за кордон?

Для початку необхідно звернутись із заявою та передбаченими законодавством документами до відповідного територіального підрозділу ДМС України (за місцем реєстрації) або до закордонного дипломатичного представництва України чи консульської установи (у випадку перебування особи за межами України).

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Процес оформлення виїзду на ПМП займає 3 місяці.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

За цей час орган ДМС України здійснює відповідні перевірки, за результатами яких приймається позитивне або негативне рішення щодо виїзду заявника на ПМП за кордон.

У випадку отримання позитивного рішення щодо виїзду, заявник повинен бути знятий з реєстрації місця проживання в Україні.

Tyre Center Сторожинець

Після цього, в закордонному паспорті заявника проставляється штамп «ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ» із зазначенням країни, в яку він виїжджає, разом відміткою про дату внесення запису, прізвище, посаду та підпис особи, що внесла такий запис.

Чи можуть відмовити у виїзді на постійне проживання за кордон та з яких підстав?  

Підставою для прийняття негативного рішення у наданні дозволу на виїзд на постійне місце проживання за кордон може бути наявність аліментних, договірних, податкових або інших невиконаних зобов’язань заявника. Також може бути відмовлено у випадку, коли щодо заявника подано позов до суду, він підлягає призову на строкову військову службу тощо.

Крім цього, громадянину може бути тимчасово обмежено право виїзду за кордон, наприклад, у випадках коли:

  • він обізнаний з відомостями, які становлять державну таємницю, – до закінчення терміну, встановленого ст.12 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»;
  • стосовно заявника у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством, застосовано запобіжний захід, за умовами якого йому заборонено виїжджати за кордон, – до закінчення кримінального провадження або скасування відповідних обмежень;
  • він засуджений за вчинення кримінального правопорушення – до відбуття покарання або звільнення від покарання тощо.

Сторожинецький РВ УДМСУ

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ