У Сторожинці реалізується проект “Моя громада – мій добробут”

Шановні друзі! Раді повідомити вам, що в Сторожинці розпочинається проект ПУЛЬС, який виконується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Tyre Center Сторожинець

Проект проходить під гаслом  «Моя громада – мій добробут»

Для кого буде цікавий цей проект?

  • Якщо вам 18+,  ви живете в Сторожинецькій ОТГ;
  • Ви хочете зрозуміти сенс децентралізації;
  • Ви небайдужі до процесів у громаді,  маєте ідеї, пропозиції, зауваження щодо покращення життя у громаді; 
  • Ви не знаєте яким чином можна реалізувати ваші ідеї; 
  • Ви вважаєте нашу громаду неактивною… 

Тоді вам точно необхідно долучитися до участі  у нашому проекті. Професійні спікери доступно ознайомлять вас з процесами децентралізації.  механізмами взаємодії з владою, ви познайомитесь з іншими активними мешканцями. Разом ми спробуємо реалізувати деякі проекти.

Кожен з вас це дорогоцінний ресурс для громади, ви маєте професійний та особистий досвід і можете впливати на життя в громаді. Успіх децентралізації залежить від двох  складових: ефективна і відкрита влада + активна громада. Обом складовим треба вчитись комунікувати і взаємодіяти між собою. Якщо влада зрозуміє, що активні громадяни це їх помічники у покращенні життя, а громадяни зрозуміють, що влада готова до співпраці, тоді процеси в громаді будуть активними, цікавими та успішними.

Ми починаємо наш проект з серії статей про механізми участі громадян, ми розкажемо вам простими словами як ви можете взаємодіяти з владою.

Тому ми закликаємо вас до спілкування і просимо прийняти участь у опитуванні:

  1. Чи читали ви Статут Сторожинецької громади?
  2. Напишіть, будь ласка в коментарях свої пропозиції, ідеї щодо покращення життя у громаді. Вони можуть бути з різних направлень: екологія, інфраструктура, безпека, освіта тощо.
  3. Даруємо еко-торбинку та набір цікавих та корисних роздруківок тому, чий коментар набере найбільшу кількість вподобайок.

Прочитати Статут громади можна тут http://stor-rada.gov.ua/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%82-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%80%d1%96%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%be%d1%97-%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b4%d0%b8/

Всі ваші пропозиції будуть розглянуті і обговоренні під час заходів, які проводитимуться в рамках проекту))

Охорона Тигр

Зареєструватися на участь у першому заході  проекту, який відбудеться 11.03.2020 року у приміщенні центральної районної бібліотеки  можна тут https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJJJ4CVHGWrq3PUwnPLOa6OJx_rhbsjFQ5lJVAsLcY7sEKUg/viewform

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Сподіваємося на вашу активність! До зустрічі!

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Читайте у наступній статті – «Колективне звернення до влади: наші можливості»

Координатори проекту Іванна Лугіна та Юлія Калашнікова

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ