База підготовки мобілізованих

Прибан

В Сторожинецькому районі на загальновійськовому полігоні “Прибан” (с. Ропча) постійно проходить підготовка мобілізованих громадян.

Розповісти докладніше ми попросили начальника полігону “Прибан” Павлюка Олексія Дмитровича:

“Наш полігон може забезпечувати повний цикл навчань в складі військової одиниці (роти). База підготовки мобілізованих ресурсів знаходиться в доброму стані, але потребує деяких фінансувань для вдосконалення польової та навчальної бази для кращого тренування, проведення занять для військовослужбовців та мобілізованих, які знаходяться на полігоні.

Командири всіх ланок мають бойовий досвід в зоні АТО, є афганці і миротворці українських міжнародних контингентів. Всі навички передаються мобілізованим та вдосконалюються і закріпляються практичними виконаннями відпрацювань певних питань – виконують фізичне навантаження в повній екіпіровці, виконують вогневі завдання зі стрілецької зброї та бойових машин як вдень, так і вночі. Показують непогані результати.

Волонтерські організації дуже тісно співпрацюють з командирами, мобілізованими та військовослужбовцями по питанням покращення та полегшення проходження служби та забезпечення тиловим господарством. Наприклад, забезпечували додатковими харчами, матеріалами для виготовлення мішеней, по яких виконуються вогневі вправи, а також щоденним побутовим приладдям.

боєць з кулеметом

Підприємці та організації Сторожинецького району також надають допомогу у вирішенні питань покращення облаштування навчальної бази. Як приклад, Семенюк Валентин надав покришки коліс для облаштування буферної зони тиру, а Сторожинецький РЕМ допоміг обслужити та налагодити трансформаторну підстанцію. Відділ мобілізаційних робіт Сторожинецької адміністрації надав обладнання – світильники та захист для проведення робіт з електроприладами.

Велику допомогу та взаємодію отримуємо від глибоцького місцевого органу самооборони “Козацька варта” – допомагали в будівництві тиру, вдосконаленні польової бази, забезпеченням водою та інструментами для виконання певних робіт.

На превеликий жаль цивільне населення не в повному обсязі розуміє небезпеку знаходження на території полігону “Прибан”. Хоча ми проводимо організаційні роботи з сільськими радами, головами села та жителями будинків, що знаходяться в буферній зоні.

Радує, що мобілізовані мають натхнення та бажання проходити всі тренування та виконувати всі настанови командирів у підготовці до захисту України.”

Категорія: АТО
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ