Наші стрітболісти – перші в області

Стрітбол

Стрітбольна команда “BUKA” у складі учнів Сторожинецької гімназії – Федчука Ігора, Рибака Євгена, Батушана Анатолія і Сухецького Євгена показали високі результати у Всеукраїнському турнірі по стрітболу (змагання проходять між командами 3 на 3 чоловіка, 1 в запасі).

Пройшли 4 етапи – відбіркові змагання в районі, фінал району, вібіркову гру в області та обласний фінал.

Розповісти про те, як досягли великих успіхів ми попросили одного з членів команди – Анатолія:

“Майже 3 роки тому з простих уроків фізкультури почали цікавитися баскетболом. Зібралися з хлопцями і пішли на стадіон. Почали грати з ровесниками, а через деякий час нас взяли грати і проти старших.

Ми ходили на стадіон кожен день, тренували дриблінг і кидок. Тренування проходили під наглядом старших товаришів – Андрія Гречко, Сергія Заблоцького і Павла Гаврилюка, які самі завзято грають в баскетбол і є призерами відбіркових турнірів Української стрітбольної ліги.

Перший рік, звичайно, у нас були поразки за поразками, але ми не покладали рук.

Одного разу почули про тренування в Чернівцях в ДЮСШ “Спартак” – це був великий поштовх для нашої команди, бо тренував нас професіонал – Олександр Барабанов. Коли ми грали за “Спартак”, майже кожного разу брали призове місце.

Літом 2014 р. вирішили спробувати себе в Українській стрітбольній лізі. Це був найвищий рівень, ми змагалися з професіоналами і отримали великий досвід. Завдяки цим змаганням побували на всій Західній Україні.

стрітболісти

Цього року стартувала Всеукраїнська юнацька стрітбольна ліга – змагання між шкільними командами. Перший етап районних змагань пройшов для нас легко. Проявили себе дуже сильно і перемогли з рахунками 11-0, 11-0, 11-2. У районному фіналі також перемога – 11-2, 12-1, 11-3. На відбірковому турі в обласні було важче, довелося попотіти. Вийшли з зони з рахунком 11-1, 11-4, 9-6.

В цю неділю (23.03.2015 р.) відбувся обласний фінал, подія до якої ми дуже готувалися, адже там зібралися найкращі команди з усієї області. Але з підтримкою батьків, тренерів та друзів ми взяли почесне перше місце.

Далі збираємося силами та духом і плануємо показати себе в Києві на всеукраїнському рівні. Хочемо показати свої найкращі сторони перед представниками команд вищої ліги.

Зараз активно шукаємо спонсорів, адже дорога і проживання коштують досить дорого.”

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ