Пам’ять поза карантином – у Чернівцях відбувся подзвін за Героєм Петром Боднарем

Сьогодні, 28 червня 2020 року, у День Конституції України, на Центральній площі Чернівців вшанували пам’ять полеглого Героя російсько-української війни Петра Боднаря.

Tyre Center Сторожинець

Молебень за Героєм провели військовий капелан УГКЦ о. Василь Гасинець та священик ПЦУ о. Володимир Григорович.

Подзвін за Героєм Петром Боднарем разом здійснили син полеглого на Майдані Героя України Василя Аксенина Богдан та син військового капелана о. Василя Гасинця Антоній.

Після цього на світлини полеглих Героїв на Стіні Пам’яті, за якими цьогоріч вже відбувся подзвін пам’яті, почепили маленькі дзвіночки на синіх та жовтих стрічках.

Традиційно завершили подзвін пам’яті за полеглим Героєм спільним виконанням Гімну України.

Боднар Петро Степанович народився 10 липня 1976 року в селі Панка Сторожинецького району Чернівецької області у багатодітній родині. Понад 10 років працював на Державному підприємстві «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Сторожинецький держспецлісгосп».

У березні 2014 року був призваний по частковій мобілізації до лав Збройних Сил України. Службу проходив у 95-й окремій аеромобільній бригаді Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (військова частина А1910, місто Житомир).

З квітня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Загинув при виконанні завдання у зоні АТО – в результаті ведення бою під час мінометного обстрілу блокпоста, розташованого за 1,5 км на південний схід від села Семенівка Слов’янського району Донецької області. Залишилися дружина Юлія та донечка Настя.

Охорона Тигр

Похований Герой на цвинтарі у рідному селі. 4 травня 2016 року в селі Панка Сторожинецького району на фасаді будівлі навчально-виховного комплексу, де навчався Петро Боднар, у його честь відкрито меморіальну дошку. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна Пам’ять і Слава Герою!

Галина Єреміца

Категорія: АТО Новини району Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ