У центральній районній бібліотеці відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек

30 вересня – особливий день у житті кожного, хто пов’язав своє життя з бібліотекою, хто приходить до бібліотеки працювати, вчитися, відпочивати, спілкуватися…

Tyre Center Сторожинець

Саме 30 вересня голова Сторожинецької РДА Дмитро Балінов, представники апарату районної ради мали чудову нагоду привітати працівників бібліотек зі святом.

Бажаючи усім щиро любити свою бібліотеку як частину самого себе, очільники влади зазначили, що тут живуть не лише пам’ять поколінь, культура та інтелект нації. У бібліотеці та з бібліотекою сьогодні ростуть наші діти, здобувають освіту школярі і студенти, відпочивають бійці АТО, шукають роботу ті, хто її потребує, вивчають іноземні мови, знайомляться з європейськими стандартами життя, знаходять відповіді на питання з юриспруденції, економіки, медицини, виробництва, соціального захисту …

«Ми – бібліотекарі сьогодні щиро вболіваємо за своїх читачів, прагнучи, аби бібліотеки збереглися та мали сучасні приміщення, оснащення і нові ресурси, аби в період карантинних обмежень кожний користувач не залишився обділеним нашою увагою»,- відзначила директор ЦБС Іванна Лугина.

Нинішній рік для працівників бібліотек видався дуже непростим, ба навіть, важким: оптимізація штатів, закриття бібліотек на карантин, продовження реформи децентралізації та невизначеність долі централізованої бібліотечної системи. Все це надзвичайно важко переживати. Але все таки, у цей нелегкий час, ми маємо чим пишатися:

  • успішно реалізований проект ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування»
  • перемога у конкурсі проектів локальних ініціатив Українського Народного Дому у Чернівцях з ініціативою створення мандрівної еко-школи «Друге життя»
  • І-ше місце у конкурсі міні-проектів Чернівецького обласного відділення УБА «Дистанційна робота бібліотек в умовах карантину» з проектом «Бібліотека в один клік»

І це не весь перелік наших досягнень. Та найголовніше для працівників бібліотек, прихильність і відданість  читачів, які з нетерпінням чекали відкриття бібліотек після тривалого карантину (це на противагу скептиків «кому ці бібліотеки потрібні»).

Вітаючи бібліотекарів району зі святом, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Ірина Давидчук  побажала всім все-таки з оптимізмом дивитися у майбутнє і вірити що БІБЛІОТЕКА – як все красиве і вічне – буде завжди поруч і допоможе нам здобувати перемогу!

Після урочистої частини відбулася презентація книги сторожинчанки Олени Косенко-Каб’юк «Злотий. Долар. Євро. Історія незаплаканої заробітчанки», яку авторка особисто презентувала через Skype-зв’язок, оскільки вже 18 років проживає за кордоном в далекій Іспанії. У залі вирували надзвичайні емоції, викликані щирим спілкуванням з авторкою. Декілька примірників роману-сповіді подаровані центральній районній бібліотеці. Отже, запрошуємо до приємного читання!

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ