ІD-картка та податковий номер: що важливо знати?

Однією з суттєвих переваг ID-картки є внесений у паспорт РНОКПП* (податковий номер або ІПН). Цифрове значення такого номера внесено на зворотний бік паспорта-картки, а також доступне для зчитування з вмонтованого у картку електронного чипа.

На що ДМС радить звернути увагу?

Податковий номер, внесений на ID-картку, має однакову юридичну силу із паперовою довідкою про присвоєння ІПН**

Якщо податковий номер не був присвоєний дитині до 14 років, це можливо зробити одночасно із оформленням першого паспорта в рамках комплексної послуги «ID_14».

ІПН присвоюється лише один раз і НЕ змінюється впродовж життя, у тому числі – в разі зміни прізвища, імені, по батькові або інших персональних даних

Податковий номер завжди буде “під рукою”, якщо ви маєте хоча б один біометричний паспорт (ID або закордонний) – ця інформація автоматично “підтягується” і відображається у мобільному додатку «Дія» на вашому смартфоні.

Нагадуємо, що під час карантину оформити ID-картку, закордонний паспорт або вклеїти фото за віком можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби чи ЦНАП – незалежно від зареєстрованого місця проживання.

При цьому слід неухильно дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо обов’язкового маскового режиму, безпечної соціальної дистанції (щонайменше – 1,5 м) та користування засобами дезінфекції.

Бережіть себе і будьте здоровими!

* РНОКПП – Реєстраційний номер облікової картки платника податків

** 8 серпня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців».

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ