Чернівецькою окружною прокуратуро проведено координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів Чернівецького району Чернівецької області

Нещодавно під головуванням виконувача обов’язків керівника Чернівецької окружної прокуратури Павла Шевчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Чернівецького району. 

У нараді взяли участь керівники Чернівецького районного управління поліції, Управління патрульної поліції Чернівецької області, Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, Чернівецького прикордонного загону, органу пробації, представники держспецлісгоспів, а також виконувачі обов’язків начальників відділів Чернівецької окружної прокуратури.   

Павло Шевчук зауважив, що вжиті правоохоронними органами скоординовані заходи сприяли зміцненню законності на території району, внаслідок чого криміногенна обстановка залишалась контрольованою та стабільною.

Позитивною тенденцією є зменшення на третину кількості вчинених на території району кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту, проти громадського порядку та моральності, а також підліткової злочинності.

Однак, тривожним є факт суттєвого зростання кількості облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень на 62 % та тяжких кримінальних правопорушень на 42 %.

Також, недостатньо ефективною ще є робота працівників поліції з виявлення фактів розповсюдження наркотиків через мережу інтернет, зокрема щодо припинення розповсюдження «інтернет адрес» та профілактики вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, особливо серед молоді.

Обговорено стан боротьби зі злочинністю в цілому та на пріоритетних напрямах, зокрема, у бюджетній сфері, у сфері земельних правовідносин, екології та  незаконного використання природних ресурсів, насамперед щодо лісо- та надрокористування.

За результатами координаційної наради керівниками правоохоронних органів району прийнято рішення про вжиття додаткових заходів щодо зміцнення законності та правопорядку в районі, а також заплановано проведення ряду спільних скоординованих дій.  

Чернівецька окружна прокуратура  

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ