Як вибрати перфоратор?

Характерний звук ударів перфоратора ви не переплутаєте ні з чим. Він точно сигналізує, що десь поруч відбувається великий ремонт або проходить будівництво. Перфоратор – універсальний помічник як професійного будівельника, так і домашнього майстра, так як допомагає виконувати широкий спектр робіт – від сверління отворів до сколювання матеріалів. Думали про придбання перфоратора?

Інтернет магазин інструментів Vodospad підкаже, як розібратися з видами перфораторів, їх призначенням, важливими характеристиками.

Сам інструмент – це електрична машина з можливістю свердління та ударним механізмом, яка суміщає в собі можливості відбійного молотка та дрилі. Обрати перфоратор для дому чи для професійного використання можна згідно трьох умовних поділів на класи:

  • Легкі – вага не більше 4 кілограм та потужність від 400 до 800 Вт. Використовуються в побуті для свердління отворів під розпаювальні коробки, дюбелі, підрозетники. Ударним режимом можна знімати з поверхонь плитку та плитковий клей.
  • Середні – вага до 8 кілограм, потужність до 1 кВт. Таке устаткування використовується при електромонтажних роботах та прокладці комунікацій. Великий ресурс та збільшена сила удару дозволяє готувати штроби для електропроводки, видаляти підлогові покриття, пробивати отвори в стінах для труб.
  • Важкі – вага більше 8 кілограм, потужність до 2 кВт. Це моделі для професійного використання в демонтажних роботах, капремонті, знатті матеріалів. Такими перфораторами можна свердлити отвори коронками діаметром більше 100 мм, бурити отвори в натуральному камені. Задля зменшення вібрацій (адже такий інструмент має великі габарити) виробники встановлюють демпфери в рукоятях.

Важливими характеристиками є енергія, частота удару, кількість обертів на хвилину та тип хвостовика.

Енергія удару вимірюється в джоулях. Побутовий легкий перфоратор має силу удару 1-2 Дж, тоді як професійні можуть бити з силою 8-15 Дж. Чим вище цей показник – тим більшого діаметру можна використовувати інструмент. Частота удару відображає, наскільки легко буде перфоратору впоратися з тим чи іншим матеріалом. Вимірюється в ударах за хвилину і варіюється від 200 до 7500 уд./хв.

Перфоратор здатен виконувати від 240 до 2300 обертів на хвилину. В побуті, зазвичай, хорошим вибором стане пристрій з швидкістю обертання до 1500 об./хв.

При придбанні перфоратора потрібно врахувати і тип хвостовика та патрону, який в ньому використовується.

Перфоратори Bosch, які представлені на сайті Vodospad, мають хвостовики SDS Plus та SDS Max.

Крім стандартного набору функцій, перфоратори можуть обладнуватися і додатковими, які дають більше можливостей для використанні інструменту та роблять процес роботи легшим.

Зміна швидкісного режиму дозволяє регулювати кількість обертів за хвилину в залежності від типу робіт, які виконуються. Функція реверсу допомагає звільнити свердло, якщо в процесі роботи воно заклинило. Обмежувач глибини дозволяє відрегулювати необхідну глибину отвору. Функція плавного старту запобігає вібраціям та ривкам після ввімкнення перфоратора.

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ