Сторожинеччину відвідала делегація з Румунії

main

В Сторожинецький район здійснила робочий візит Комісія по зв’язках із румунами Сенату Румунії.

До складу делегації ввійшли: голова Комісії, сенатор Марчел Бужор, заступник голови Комісії Віорел Бадя, секретар Постійного Бюро Сенату, член Комісії, сенатор Йон-Сімек Пурек та члени комісії – сенатори Сорін Ілієшіу та Юліан Крістаке. Також до нас завітали представники Генерального консультсва Румунії в Чернівцях: міністр-радник Іонел Іван, консул Едмонд Нягоє, консульський агент Лучіан Іонуц Індрею.

Супроводжували делегатів представники технічного персоналу Сенату Румунії: парламентські радники Анка Меделіна Немцяну Попа та Богдан Теодор Турлаку, парламентський експерт Іріна-Єлена Вуцуліку, почесний парламентський радник Дан Серджіу, представник преси – директор журналістської агенції “Timp românesc”Рошіору Антоанела Мірела та водії Ене Флорін та Аксіняну Штефан.

2

4

6

14

15

В неділю делегацію урочисто зустрічали в залі засідань Сторожинецької РДА. Гостям продемонстрували роботи народних майстрів, які були виставлені в холі.

11

7

8

На урочистому засіданні з зверненнями виступили голова Сторожинецької районної ради Катерина Гуцуляк та голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош. Представники румунської делегації також за допомогою перекладача розповіли свої враження та дали настанови для присутніх. Після емоційного та змістовного виступу сенатора Віорела Бадя зал довго аплодував. Після завершення урочистої частини перед делегатами виступили представники народних аматорських колективів.

16

12

13

Також делегати поклали квіти до Пам’ятної дошки Героїв Небесної Сотні та Героїв Підгір’я. В рамках візиту гості відвідали монастир Леорда в с. Верхні Петрівці та завітали до смт. Красноїльск, де побували в Красноїльській гімназії та в Церкві Різдва св. Іоанна Предтечі.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ