Що є важливим, коли йдете на співбесіду, не маючи досвіду роботи?

Етап співбесіди — один з ключових і найбільш хвилюючих при пошуку роботи. Особливо для тих, хто ще не має досвіду роботи в конкретній сфері. Тому необхідно звернути увагу на деякі нюанси, які допоможуть при проведенні співбесіди. Поради особливо актуально для тих, кому в пріоритеті робота Чернівці без досвіду, а також тих, хто активно розсилає резюме в пошуках цікавих пропозицій. Легко знайти оптимальні пропозиції на онлайн-сервісі OLX Робота.  

Ключове правило — до співбесіди готуємося

Важливо не тільки підібрати відповідний костюм. Інтерв’юер повинен бачити зацікавленість у співпраці, тому здобувачу рекомендується:

  • ознайомитися з сайтом компанії, прочитати профіль її діяльності;
  • вивчити режим роботи, якщо є можливість, чим займається штат;
  • перегорнути сторінки компанії в соціальних мережах;
  • ознайомитися з цінностями, які цінуються серед співробітників штату. 

Не зайвим буде перевірити, хто є керівником. Деякі HR прямо запитують, чи ознайомлювалися потенційні співробітники з роботою компанією та її діяльністю. І позитивні відповіді тільки вітаються, навіть якщо відсутній досвід роботи в конкретній сфері. 

Готуємо базу для співбесіди 

Перед співбесідою рекомендується підготувати спеціальну «папку досягнень». Вона може включати не тільки резюме, але і дипломи, сертифікати про проходження різноманітних курсів, характеристики з місця проходження стажувань і багато іншого.  Самостійно пропонувати ознайомитися з документами не варто, але це буде додатковий бонус в процесі співбесіди. 

Не варто забувати і про елементарні норми ввічливості. Не рекомендується спізнюватися на зустріч, краще прийти хвилин за п’ять до самої співбесіди. Форма одягу підбирається приблизно така, як і дрес-код. Якщо він строгий, то потрібен костюм. Якщо дрес-коду немає, одяг підбирається за уподобаннями.

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ