На час воєнного стану дітям дозволили не спати у садочках

Рішення пов’язане з тим, що під час повітряних тривог всі мають спускатися в укриття

На період дії воєнного стану денний сон у дитячих садках не є обов’язковим. Відповідні зміни Міністерство охорони здоров’я України вносить до санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, повідомляє LB.ua.

В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації іншого характеру денний сон допускається замінювати на денний відпочинок. При цьому загальна тривалість сну для дітей дошкільного віку – 12-12,5 години, з яких 2-2,5 години відводиться на денний сон або денний відпочинок. Для дітей від 1 до 1,5 років денний сон або денний відпочинок організують двічі на день загальною тривалістю 3,5 години у змінах до регламенту.
Повідомляється, що зміни пройшли юстування і незабаром будуть опубліковані, після чого набудуть чинності.

“Враховуючи ситуацію, було ухвалено рішення про внесення змін до Санітарного регламенту, і денний сон вже не буде обов’язковим. Тепер це буде називатися “денний відпочинок”, і насправді це те, до чого зараз прийшов увесь світ. Ми ж мали норму про денний сон, і це багато на що впливало”, – прокоментувала зміни керівник управління освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Але, як вона наголосила, це не означає, що дітям не дозволятимуть спати: просто тепер це не обов’язково. Рішення пов’язане з тим, що під час повітряних тривог усі вихованці та весь персонал дитячих садків мають спускатися в укриття.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ