ЗСУ знищать російські склади та штаби в Криму. Зеленський звернувся до мешканців півострова

Захисники України знищуватимуть склади, штаби і техніку російських окупантів по всій тимчасово окупованій території нашої країни, у тому числі в Криму. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у вівторок, 30 серпня.

Глава держави наголосив, що армія країни-агресора не має і не матиме «жодного тихого місця» на тимчасово захоплених українських територіях, цитує НВ.

«Наші захисники знищуватимуть усі склади, штаби окупантів, їхню техніку, де б вони не розміщувалися. Під Севастополем — значить, під Севастополем. Під Луганськом — значить, під Луганськом. Це українська земля, і окупанти можуть зробити лише дві речі: втекти чи здатися в полон. Інших опцій ми їм не залишаємо», — сказав він.

Наслідки вибухів на авіабазі Саки в Криму на супутниковому знімку, 10 серпня 2022 року (Фото:Planet Labs PBC/Handout via REUTERS)

Зеленський також знову звернувся до жителів окупованого Росією Криму і закликав їх не наближатися до російських військових об’єктів, а також повідомляти спецслужбам України інформацію про окупантів, щоб півострів звільнили швидше.

Зеленський також заявив, що активні бойові дії наразі тривають майже по всій лінії фронту.

Про це він заявив під час вечірнього відеозвернення.

“Активні бойові дії наразі відбуваються майже по всій лінії фронту – і на півдні, і на Харківщині, і на Донбасі”, – зазначив президент.

Зеленський подякував бійцям 56-ї і 110-ї бригад, які “проявляють максимальну стійкість і героїзм на Авдіївському напрямку”, а також воїнам 53-ї і 93-ї бригад, які захищають Бахмутський напрямок, “захищають мужньо, розумно, героїчно”.

“Російське військове командування отримало вказівку захопити Донецьку область до кінця серпня. Кінець серпня – це вже завтра. А на Донбасі – український прапор і українські герої. Попри все – попри цілодобовий російський вогонь, попри намагання окупантів перекинути туди різних найманців та “зеків”, – зазначив він.

Глава держави подякував “кожному й кожній, хто стійко тримається, хто захищає позиції і хто влучно “мінусує” окупантів, їхню техніку, логістику, боєприпаси”.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про підготовку України до «активної деокупації» Криму та закликав мешканців готуватися до евакуації.

На окупованому півострові в серпні сталися вибухи на низці військових об’єктів країни-агресора. Зокрема, лише внаслідок вибухів на аеродромі Сакі Росія втратила щонайменше дев’ять літаків, які використовувала для авіаударів по Україні. За даними CNN, це найбільша втрата авіації РФ за день з часів Другої світової війни.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ