Золото для “Сонечка”

Медаль

Сторожинецький дитячий навчальний заклад “Сонечко” взяв участь у VI Міжнародній виставці “Сучасні заклади освіти 2015“, що проходила 12-14 березня в м. Київ. Організаторами виставки якої були Міністерство освіти та науки України та Національна академія педагогічних наук України. В загалом на заході було представлено 16 країн.

ДНЗ був нагороджений золотою медаллю в номінації “Інноваційні технології виявлення,  навчання та підтримки обдарованих дітей і молоді“. До цього моменту в нашій області золотої медалі в конкурсах такого рівня не було.

Розповісти докладніше ми попросили директора ДНЗ “Сонечко” Остапенко Ольгу Олексіївну:

Остапенко О.О.“Сказати, що готувалися спеціально тільки до виставки, ми не можемо. Це не перша виставка чи конкурс, де наш навчальний заклад бере участь. Наприклад, ми приймали участь в конкурсі “Дошкільний навчальний заклад майбутнього” в номінації “Ігровий центр дошкільного навчального закладу майбутнього”, де зайняли ІІІ місце.

У нас працює 32 творчих та ініціативних висококваліфікованих педагоги. Наприклад, в номінації “Вихователь року” вихователь закладу Мойсюк Оксана Іллівна зайняла І місце в районі і ІІІ в області.

Нашими пріоритетними напрямками розвитку є художньо-естетичний та фізкультурно-оздоровчий.

Згідно цих напрямків у нас працюють різноманітні гуртки – гурток зображувальної діяльності, гурток художньої кераміки, гурток хореографії, дитячої опери; гуртки дзюдо (один з перших гуртків для дошкільнят в області) та ігрового стетчингу (гімнастика для розвитку м’язів з переходом у спортивний танець).

В цих гуртках у нас працює психолог та методист, які спостерігають за дітьми в повсякденній діяльності і створюють базу даних обдарованих та здібних дітей. І після того та батьківських зборах виносяться пропозиції щодо участі дітей в тому чи іншому гуртку.

Колектив ДНЗ

Всю роботу з дітьми ми систематизували, розробили програму роботи з обдарованими дітьми, до них розробили план індивідуального розвитку дітей.

Наші випускники являються чемпіонами області з дзюдо – це 8-річні діти, які відвідували гурток дзюдо в садку і продовжують тренування під керівництвом тренера Гаврилюка І.М. в “Колосі”. Бостон Олександр – чемпіон області з дзюдо, а ті хто старше (Маніліч Дмитро) – захищає КМС по дзюдо і їде на чемпіонат України.

Вихованці садочку також продовжують навчання в музичних та художніх школах. Наприклад, Маніліч Денис – його картини з художньої школи зайняли 3 місце в області, а Тинок Валерія зайняла ІІ місце в музичному конкурсі ансамблів.

Звичайно, у найбільшого в області дитячого навчального закладу є багато потреб. Хотілося би збагатити матеріально-технічну базу закладу. Наприклад, збудувати свій свій басейн. Також зробити комп’ютерний клас-ігротеку для дітей, придбати більше мультимедійно-інформаційних засобів для осучаснення навчально-виховального процесу.

Грамоти і нагороди

Наш ДНЗ є типовим закладом, де акумулюється іноваційні, технологічні, сучасні методироботи з дітьми, тому хотілося щоб він відповідав всім найсучаснішим вимогам. Не тільки всередині, але й ззовні. Адже сама споруда потребує оновлення фасаду.

В минулому році районна державна адміністрація і районна рада приклали багато зусиль для того, щоб перекрити покрівлю в семи корпусах ДНЗ і також провести капітальний ремонт харчоблоку, за що їм хотілося би висловити велику подяку”

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ