Укрзалізниця відкрила дві ділянки залізниці на кордоні з Румунією. У Чернівців відкриваються гарні перспективи у цьому проєкті

Укрзалізниця відкрила дві ділянки залізниці на кордоні з Румунією, їх збудували за рекордні два місяці. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін у Telegram.

За його словами, йдеться про ділянки доріг Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон.

«Ці дві ділянки у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їхнє відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові шість пар вантажних поїздів на день. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік», — пояснив він.

За словами Камишіна, вони також відкривають перспективу нових пасажирських напрямків — міжрегіонального сполучення між Ужгородом, Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами як з боку Ужгорода, так і з боку Івано-Франківська і Чернівців.

«Це стане можливим відразу після того, як наші румунські колеги відремонтують свою частину ділянки. На цей час цією ділянкою ходитиме приміський дизель-поїзд № 6441/6442 Коломия — Рахів — Коломия, маршрут якого вже продовжено до станції Ділове на кордоні з Румунією», — резюмував Камишін.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ